Login
Glemt password Opret bruger
1599.jpg

Francesco Totti

1599.jpg

Francesco Totti, også kendt som "Er Pupone" eller "Den Lille Store", er en italiensk fodboldlegende, der i over to årtier udgjorde ånden i AS Roma. Født i Rom den 27. september 1976, kom Totti gennem rækkerne i Romas ungdomsakademi og debuterede i Serie A i en alder af kun 16 år.

En naturlig talent med exceptionelle driblingsevner, overblik og et skarpt øje for målet, etablerede Totti sig hurtigt som en nøglespiller for Roma, og han blev klubbens kaptajn i en alder af 22 år. Hans loyalitet og dedikation til Roma var ubønhørlig, da han tilbragte hele sin professionelle karriere med klubben, hvor han spillede 786 kampe og scorede 307 mål, hvilket gør ham til den næsthøjeste målscorer i Serie A's historie.

Tottis bidrag gik ud over hans målscoringsevner. Han var en kreativ kraft på midtbanen, der dirigerede angreb med sine pasninger og dødboldsevner. Hans evne til at læse spillet og træffe hurtige beslutninger gjorde ham til en mareridt for forsvarerne.

På den internationale scene repræsenterede Totti Italien med ære, og han spillede en afgørende rolle i deres VM-triumf i 2006. Han scorede et afgørende straffespark i straffesparkskonkurrencen mod Frankrig i finalen, hvilket viste hans ro under pres.

Tottis arv går ud over hans spillemæssige præstationer. Han er et symbol på Romas ubønhørlige passion og loyalitet, en sand inkarnation af klubbens motto, "Noi siamo Roma" – "Vi er Rom". Hans navn er synonymt med Roma, og han vil for evigt blive husket som en af klubbens største spillere nogensinde.

Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma