Login
Glemt password Opret bruger
Roma Logo (Tilpasset)

Roms grundlæggelse og AS Romas logo

Roma Logo (Tilpasset)

Historien om Romulus og Remus er legendarisk selvom den sandsynligvis ikke er sand. Alligevel er det den historie der trækkes frem når man taler om Roms grundlæggelse.

De berømte tvillinger der blev anbragt i en kurv i Tiberen og drev i land ved foden af Palatinerhøjen. Her tiltrak de skrigende spædbørn sig opmærksomhed fra en hyrde der reddede dem fra døden. Herefter blev de ammet af en ulvinde.

Drengene voksede op og besluttede sig for at grundlægge en by. Dette medførte dog en bitter strid om byens navn imellem dem. Remus foreslog Aventinerhøjen og navnet Rema, mens Romulus ville at det skulle være Palertinerhøjen og navnet Roma. Det kom de op at skændes om og det endte med at Remus blev dræbt og Romulus herefter blev den første konge og grundlægger Roma i 753 f. Kr. Fra denne dato begynder den romerske tidsregning.

Palazzo dei Conservatori på Campidoglio huser Lupa Capitolina, ulvinden og tvillingerne som absolut er et besøg værd. Det er et etruskisk værk udført i bronze fra det 6. århundrede f. Kr.

I dag bruges historien også i høj grad i forbindelse med markedsføringen af byen. Symbolikken indgår ligeledes i AS Roma's logo.

Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma