Login
Glemt password Opret bruger

Optakt: AS Roma vs. Inter

Bove-2024.jpg

Kategori: Optakt

Kilde: Romapress.net

Skrevet d. 09/02/24 13:36 af geggeri

Lørdag d. 10/2 står AS Roma over for deres største udfordring siden De Rossi overtog som træner, når Serie A's førerhold, Inter, besøger Rom. Det bliver et brag af en kamp!

Kampen kan ses på TV2 Sport, eller for dem der er i København, på Cafe Side Hustle på Studiestræde 9.

Roma går ind til kampen med en imponerende stime på tre sejre i træk. De Rossis start har været intet mindre end fantastisk, og holdet har endelig fundet sin rytme, som vi så i den seneste sejr over Cagliari.

Tammy Abraham fortsætter desværre med at sidde ude, men der er håb om, at Chris Smalling og Leonardo Spinazzola kan være klar til kampen. Evan Ndicka er stadig ude på grund af AFCON.

Renato Sanches har overvundet sin skade og forventes at være på bænken, sammen med andre stærke spillere som Sardar Azmoun, der er tilbage fra AFCON.

Forventet Startopstilling 4-3-3:
Patricio
Angelino, Llorente, Mancini, Karsdorp
Bove, Cristante, Paredes
Pellegrini, Lukaku, Dybala

Bove forventes at erstatte El Shaarawy for at bidrage til at stoppe Inter-stjernen Çalhanoğlu.

Forza Roma!


17 kommentarer


Tottithorsen
4342 indlæg.
d. 09/02/24 19:52

Bemærkelsesværdigt er det at vi kun har Abraham ude med skade til opgøret. Smalling er tilbage på bænkenSund
999 indlæg.
d. 10/02/24 18:22

Vi skal godt nok snart have ny keeper…


tbroma10
519 indlæg.
d. 10/02/24 18:24

Dejligt at se en anden attitude end sidst vi mødte Inter. Der er et stort problem der skal løses når vi får chancen næste gang: målmandsposten. Den mand er en skandale


Romaneren
1546 indlæg.
d. 10/02/24 18:49

ELSHAAAAAAAAAA


Sofus
3092 indlæg.
d. 10/02/24 18:54

Wow, vild første halvleg! Har godt nok nerver på nu...


Sofus
3092 indlæg.
d. 10/02/24 18:56

Mancini og Pellegrini har været helt fantastiske. Wow, de spiller godt. Jeg får tilgengæld en følelse af at hvert hjørnespark/indlæg der kommer ind omkring Rui Patricio har en 50/50 chance for at ende i kassen


Sund
999 indlæg.
d. 10/02/24 19:00

Fornuftig første halvleg hvor vi spiller op mod det absolutte tophold i Italien pt.
Vi kan jo godt være med.

Pellegrini har genfundet sin gamle form.
Huijsen er jeg bare imponeret over, han spiller som en med 15 års erfaring fra topfodbold.

Lukaku er jeg derimod ikke imponeret over.
Håber Azmoun kommer ind.

Lad os håbe vi kan få lukket kampen hurtigt i anden halvleg, ellers bliver det hårdt for nerverne.

Tager vi 3 point tror jeg på en top 4DanieleTotti
805 indlæg.
d. 10/02/24 19:24

Udover Rui's fravær i målet ser den unge Huijsen lidt tung ud ved begge Thurams mål..


Sund
999 indlæg.
d. 10/02/24 19:29

Vi er slet ikke kommet ud til anden halvleg..


Sund
999 indlæg.
d. 10/02/24 19:35

Ud med Lukaku, det der magter jeg bare ikke at se på. En 300% chance?!


tbroma10
519 indlæg.
d. 10/02/24 20:03

Hvor er det ærgerligt at 10 ringe minutter i 2. Halvleg skal koste så meget. Det er jo forskellen på topholdet og os. Men der er godt nok også mange personlige fejl som koster. Lukaku er skandaløs ringe for tiden. Brænder for meget, laver for lidt. Han kan ikke vænne sig til at skulle noget fremfor at stå og modtage alle bolde.

Det er skuffende men det kunne være værre. Det kunne have været med Mourinho ved roret endnu. Det er ingen skam at tabe til Inter som må være blandt de bedst spillende hold i verden lige nu.


asromadk
3649 indlæg.
d. 10/02/24 20:23

Problemet er, at det lugter en smule for meget af det "gamle" Roma. Dvs. et hold som man i ro og mag kunne smide penge på ville tabe 4-3 hvis de var foran 0-3.

Roma under DDR ser spændende ud. Men ligner også faretruende meget... Roma med DDR. Altså det her Roma hold som notorisk egentlig gjorde det ret godt set over længere perioder, fulgte lidt med i subtoppen (uden aldrig at bide sig fast helt oppe), interessante spillere - også de unge - gode "gennembrud" i form af spillere som rammer formen i Rom.

Osv. osv.

Det spændende bliver så hvad der sker til sommer. For Friedkin kan måske "desværre" få tilpas nok positive signaler/tegn til at de tror DDR kan skabe noget interessant med få penge. Og det kan han ikke. Punktum. For så ender det som det altid ender - man spiller med en Juventus 18årig spiller (som man ikke engang har en købsoption på) alt imens modstanderen sætter de Vrij ind istedet for Acerbi.

En lille bitte del af mig ærgrer mig stadig over at Mourinho skulle ud nu - den anden (store) de gør naturligvis ikke. Man går til pause i dag og nyder at as AS Roma. Det har en værdi i sig selv, ligegyldigt hvad resultaterne så er.

Mourinhos største selvmål var, at han med tiden er blevet MERE resultat-orienteret. Bilder mig selv ind at "Porto-Mourinho" godt kunne se, at han ingen vegne ville komme med at spille så dårlig fodbold at folk rent faktisk stopper med at være fans. Med årene (og selvtilliden) er han røget helt derud hvor han nok var ligeglad. Han var ansat til top 4, så måtte man leve med at det blev 30 kampe på en sæson man hellere havde været foruden.

1. sæson var han nødt til at skabe noget excitement - og han lykkedes med det. taktisk klog og fik det maksimale ud af intet nærmest.
2. red videre på bølgen, fik stadig nogle gode ting ud af en svær situation/klub. Begejstringen stadig høj, da man kunne mærke AS Roma var havnet i et regulært paradigmeskifte på mange parametre.
3. Glemmer at træerne ikke vokser ind og himlen og at der er grænser for hvad man som fan eller neutral gider glo på.

DDR kommer ind nu og visker tavlen ren - det er godt. Men pludselig så er man bare tilbage til PRE-Mourinho på godt og ondt. For det kommer til at gøre ondt, hvis man de næste 3-4-5 år skal spille med om top 4 på falske præmisser hvad angår trup og klub(økonomi).

Truppen er ikke dårlig eller smal - her var jeg ofte lodret uenig med Mourinho - men det er et faktum at den mangler den fornødne kvalitet til at kunne være et "indiskutabelt" top 4 hold.


Frygter at kampen mod Inter i dag bliver set i et lidt for positivt lys. For sikke en gejst og kanon 1H. men det er tydeligt, at man ikke er i nærheden af Inter (eller de andre top 4 hold) hvad angår ca. 75% af det som virkelig tæller.

Det er nu i hænder på Friedkin, ikke DDR. For hvis man tror, at DDR nu kan "forløse" truppen, som det næsten synes i 1H i dag, så overser man hvordan de fleste af spillere ikke har luft til mere end 60 minutter af den fodbold som DDR ønsker at praktisere og man forsøger med Baldanzi og Zalewski, men har ellers ikke rigtig nogen plan for hvad man gør, når der skal nye kræfter ind og gøre en forskel.

Kampen var sku trist i dag - for det føles som om at der er ligeså lang vej hjem som under tidligere træner, hvor man egentlig spillede rigtig god fodbold - men bare ikke kan være med i længden. Og det bliver man også træt af at se på. I respekt for Mourinho må man sige at kampen i dag havde været markant kedeligere, men at man måske kunne have gjort den tæt og måske skabt en overraskelse til sidst (fordi man ikke har brændt alle kræfterne af på at "vinde" de første 60 minutter).

Ingen kan være kede af at man er slupper for Mourinho, men samtidig så er det også en skam hvis nogle af de ting han bragte med sig skal fordufte allerede nu. For der VAR et stærkt sammenhold, der VAR en stærkt tro på at man kunne vinde alle kampe og der VAR en stærk mentalitet i alle 90 minutter som sjældent er set i Rom. Virkelig ærgerligt hvis det går til grunde og vi er nu vidne til det det Roma som for evigt vil være et titelløst "lige ved og næsten hold"...

Godaften og forza roma


tbroma10
519 indlæg.
d. 10/02/24 21:30

Asroma.dk, her synes jeg du ser glasset halvt tomt. Jeg ved ikke hvad der er for nogle dage vi skal huske? De seneste tider (før Fonseca, EDF og andre) som sikker nr to men aldrig i nærheden af andet? Eller drømmesæsonen, den ene, i 2000/2001 hvor der var sand magi?

Jeg forstår ikke rigtigt det der "gamle Roma" argument. Som om Mourinho etablerede en ny tidsalder og ære ved at vinde en miniput turnering og komme i en finale året efter i den der er lidt større. Bevares, det var fedt med et trofæ og en finale året efter, men det var jo ikke skelsættende i en grad så alt så lyst ud. Vi har jo ikke været i nærheden af det gamle Roma i efterhånden mange år. Det lort Mourinho stod for til sidst, kan ingen leve med. Det var jo i hvert fald ikke et Roma som man kommer til at savne på nogen måde.

Det har, set over de sidste 7-8 år, været en lang ørkenvandring hvor bunden for alvor blev slået ud i de år man havde Monchi og helt knuste truppen - og pengekassen - med elendige transfers. Når man så samtidig ikke har spillet CL i flere sæsoner, så kommer det til at kræve store investeringer udefra. Det tror jeg ikke på Friedkin gør for så havde de gjort det. Vi betaler en stor pris for mange sæsoners elendighed og der er da vel ingen der tror at det forhold, at DDR er kommet til og nu spiller fodbold, betyder at vi etablerer mirakler. Men vi kan godt glædes over at vi nu kan se frem til at se et Roma hold som vil noget, og som dør med støvlerne på mod Inter i aften. Det vil jeg da til enhver tid foretrække end at se et ikke spillende hold som får tvivlsomme resultater mod så godt som alle modstandere og som alligevel taber til de bedste, nogle gange uden at have et eneste skud på mål (!) . Husk nu lige alle de pinlige resultater som også fulgte med under Mourinho, ikke mindst i denne sæson.

Nej, truppen er ikke pt. til at spille sig i top 4 så sikkert som ammen i kirke. Men projektet er med ét blevet mere interessant og seværdig. Og DDR har sgu da leveret bedre mod tre bundhold end Mourinho formåede i denne sæson med samme materiale. Han har ikke haft lang tid til at implementere et nyt system men mod Cagliari så det bedre ud. Det gjorde det også i dele af aftenens kamp. Jeg synes at de personlige fejl blev hårdt straffet her til aften. Sådan er det vel når man møder et tophold som er så suveræne som Inter i denne sæson.

Jeg vil se glasset som halvt fyldt. Jeg tror mere på fremtiden nu, selvom jeg da også ærgrer mig over at vi har serie A's ringeste målmand, flere spillere under et rimeligt niveau osv. At vi er befriet for en blytung defensiv 3 back kæde og spiller fremad på flere strenge end to spillere (hvor den ene i øvrigt er væk igen til sommer), dét er befriende.

"det gamle Roma", hvor vi altid var med i top fire. Det kan vi faktisk godt bruge lige nu. Alle de andre udgaver fra de seneste sæsoner, dem behøver vi ikke tilbage til, slet ikke Mourinhos.Sund
999 indlæg.
d. 10/02/24 22:09

Jeg er også super ærgelig over resultatet i aften, men alligevel er der er følelse af at vi kunne være med. Skidt vi inkasserer to hurtige mål som sagtens kunne aflive os i resten sf kampen.

Men selvom vi spiller en ringe 2. halvleg har vi jo faktisk to kæmpe chancer til at udligne til 3-3 (Lukaku og Spina).
Med Mourinho havde vi pakket os hele kampen og satset på 0-0. Når så vi kom bagud 1-0 var vi lost uden en plan b.

Er kæmpe fan af den energi og gejst De Rossi er kommet med og man kan mærke det på spiller der liver op. Enig i at De Rossi nok ikke er den store taktiske maestro som træner, og måske kun er er kortsigtet løsning.

Men lige nu er det vi har brug for - gejst og troen på sig selv.

Og lige tilbage til kampen: der var gode tegn med småspil mellem Dybala og Baldanzi.
Men der er især to pladser i min verden der skriger på udskiftning: Målmand og højre back.


tbroma10
519 indlæg.
d. 10/02/24 22:16

Enig,

Angelino fik det også svært i de 10 grimme minutter. Mangler helt årvågenhed på Darmian ved udligningen, men det kan også være manglende taktisk overenskomst med sine holdkammerater. Ved 2-3 ser han heller ikke overbevisende ud. DDR reagerer da også på det.

Vi bør naturligvis hente en ny højre back.

Ift målmandsposten, gå ind og se statistik. Det lyver ikke. Patricio er skandaløs ringe. Han koster.


asromadk
3649 indlæg.
d. 10/02/24 23:38

Hey tb
Jeg er overvejende positiv, men synes det så faretruende tungt ud i den sidste halve time idag.

Med de gamle dage mener jeg nærmest hele perioden fra klubben går på udenlandske hænder til Mourinho træder til. DET var en ørkenvandring, hvor jeg først og fremmest synes man led på det mentale plan individuelt og som fælleskab. Det er noget jeg synes Mourinho fik styr på, men det imploderer i hænderne på han i 3 sæson. Årsagerne er flere og han skulle ud, helt sikkert.

DDR flyvende fra start og jeg kan 100% se hvad han vil. Og det kan blive rigtig godt. Han forekommer mig faktisk som en der virkelig kan sætte et hold op. Men derfra og kunne sejle i top 4 permanent, der mangler man 5-7 nye spillere som hæver niveauet (er bedre end dem man har allerede)

Og her er vi tilbage til min anke. Mourinho havde for en stund gang i noget der virkede med de midler man havde til rådighed. Frygter at DDR som tidligere trænere bliver offer for en diskrepans mellem det spil man ønsker at praktisere og de spillere man råder over. For så ender det i evig trænerokade på ny indtil man en dag henter en træner a la Mourinho igen som skal skabe noget ud fra et defensivt udgangspunkt.

Drømmen er at DDR bliver hængende, man bliver bedre til at hente de her yngre talenter a la Baldanzi - og så holder man fast i dem og lader staben og træneren bygge en stærk ung trup op som man accepterer først skal peake om et par år. Og de år bruger man så på at skabe en sund økonomi samtidig

Det er drømmen. Frygten er at DDR blot bliver endnu en i række af folk som Luis Enriq, Rudi G, Fonseca og EdF - alle trænere som egentlig landede i Rom til positive vibes og i forskellige grader skabte noget godt - men luften gik ud af ballonen (i min optik fordi man gang på gang fejler på hvad strategien egentlig er når det kommer til trupsammensætning og transfermarked) DDR kunne in no time få ørene i samme maskine og være ude inden kalenderen siger 2025…

Men vi tager de optimistiske briller på og håber foråret og sommeren bliver et nyt vendepunkt for klubben på lang sigt. At man bevarer meget af hype om trup samt trup sammenhold fra Mou, men krydrer det med bedre spil og tilgangen af yngre spillere man rent faktisk kan bygge et langsigtet projekt op omkring.tbroma10
519 indlæg.
d. 11/02/24 09:02

Asroma.dk,

Jeg erkender at jeg måske er lidt for lettet over at være sluppet af med - ikke personen Mourinho for ham har jeg faktisk svært ved ikke at holde af - men det fodbold han bringer med sig.

Jeg synes at vi har haft ganske hæderlige år under udenlandsk ejerskab. Vi har i hvert fald haft perioder hvor top 4 var sikkert. Jeg har skrevet dette før: nedturen begyndte efter min opfattelse for alvor ved Monchi. Mage til talentløshed ift indkøb skal man godt nok lede længe efter! Da den daværende klubejer så behandlede Totti og De Rossi som han gjorde, og vi med ét mistede to kulturbærere, så begyndte nedturen for alvor.

DDR er måske ikke løsningen efter sommer. Men det han vil, bør være en stor del af løsningen. Det kræver forbedringer af truppen flere steder - dét er vi helt enige om. Men jeg synes også at vi pt. kan se at vi kan få meget mere ud af det eksisterende materiale hvis vi ikke bare spiller med 9 udsmidere som skal forsøge at slå en lang bold op til Lukaku og så skal han og Dybala gøre det.

Llorente, Kristensen, Smalling, Celik, Patricio, Karsdorf osv. Jamen de har ingen fremtid i klubben. Smalling var kun berettiget da han skulle stå i eget felt og afvise indlæg - det kunne han heller ikke finde ud af til sidst inden han blev skadet. Der er masser af dødvægt som skal smides over bord hvis det skal blive rigtigt godt.

Vi er også helt enige om unge spillere som fundament, mere brug af eget akademi, flere køb som Baldanzi osv.

Rygterne om saudisk overtagelse tager til lige nu. Havde det været sket for år tilbage ville jeg have hadet det. Men lige nu, og med et blik for fremtiden? Lad dem endelig komme med deres milliarder. Giv os et nyt stadion, hæv bundnivesuet overalt i truppen og lad os genfinde det sikre top 4 niveau, så må der for min skyld være et hvilket som helst symbol på trøjen. Som loyal fan bliver man ikke ligefrem klarsynet af årelang ørkenvandring:-)

1

Seneste Nyheder

Florent Ghisolfi er ny sportsdirektør
(23/05/24) 0


Sådan kommer Roma i Champions League
(23/05/24) 0


Atalanta - Roma
(12/05/24) 71 0


Leverkusen - Roma
(09/05/24) 35 0


Roma - Juventus
(05/05/24) 29 0


Roma - Leverkusen
(02/05/24) 14 0


Napoli - Roma
(28/04/24) 34 0


AS Roma - Bologna
(21/04/24) 28 0


EL: Roma - Milan
(18/04/24) 10 0


Udinese - Roma
(14/04/24) 36 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma