Login
Glemt password Opret bruger

Bellinazzo: Stadio Pallotta-narsi

StadiodellaRoma4.jpg

Kategori: Klubben

Kilde: vocegiallorossa, newsgo.it

Skrevet d. 12/06/15 23:19 af asromadk

Alt imens glæden omkring et kommende nyt, romersk superstadion ingen ende vil tage, er der dukket en, potentiel, kontroversiel udtalelse op.

Marco Bellinazzo uddannet jurist og skribent for Sole 24 Ore, udtaler til Cento Suono Sport:

"Det er en ambitiøs plan. Mere end 1 mia. euro skal i spil, og det vil kunne bringe Roma op blandt de europæiske topklubber - så jeg er overbevist ud fra det finansielle standpunkt. Mindre overbevist er jeg vedrørende selskabstrukturen: det nye stadion vil være ejet af et selskab under Pallotta og Parnasi - et aspekt der kan vise sig problematisk, og som ikke vil løse problemerne med gæld for AS Roma. Tværtimod, ville det - for en klub som er på børsen - være til stor fordel at have en bygning som ved Tor di Valle, der ville kunne generere en betydelig sum penge i jagten på klubbens genrejsning. Dette aspekt synes jeg man bør se nærmere på."


Han uddyber: "Den officielle forklaring har været at undgå et element af gæld for Roma. Men, for at tage et eksempel, så vil størstedelen af omkostningerne blive betragtet som passive, og derfor, med FFP for øje, have mindre negativ indflydelse end der er blevet givet udtryk for. Det må derfor snarere dreje sig om et spørgsmål om iværksætteri fra Pallotta og Parnasis side, der foretrækker at have ejerskabet på deres hænder."

"I Barcelona har man Camp Nou. Man har museet, de besøgende på stadion... Og det indbringer 30/40 mio euro om året. Juventus har for nyligt igangsat et lignende projekt - indtil videre med 3/4 mio. i indtjening, et beløb der kun vil stige. Hvis al denne fortjeneste ender i Pallotta og Parnasis selskab, vil det nødvendigvis ikke gå ubeskåret til AS Roma. Man vil ikke komme til tops på den europæiske scene: der diskuteres i at en andel på 10 procent af de ikke-kamprelevante indtægter vil gå til AS Roma. I Bayern Munchen administreres man også af et andet selskab, men dette udspringer af klubben, og pengene ender derfor også der. Med andre ord er det stik modsat af hvad Roma vil kunne ende ud med."

Bellinazzo mener derudover at en sponsoraftale med Etihad ligner en realitet, men at det naturligvis må vente til planerne for stadion officielt ligger klar. Om dette sponsorat vil få indflydelse på stadionnavnet - det bliver næppe Etihad II - det melder historien ikke noget om.


Det skal afslutningsvis nævnes at undertegnede ikke er ekspert i business og selskabsopbygninger, og derfor tages der forbehold for eventuelle misforståelser.

Men alt i alt virker dette som en nedslående nyhed. Såfremt fakta passer. Kombineres dette - en indirekte svækkelse af klubbens økonomiske formåen - med et kommende transfervindue hvor man ikke får investeret nogle seriøse euro i truppen, så kunne Projekt Roma - uden at skulle male fanden på væggen - måske sågar begynde at ligne et luftkastel.6 kommentarer

MY
182 indlæg.
d. 14/06/15 13:16

Uden at være ekspert - overhovedet - lyder det mere som, at det ikke er en svækkelse, men at man bare ikke får lige så meget ud af det, som den model Barca eller Bayern har.

"der diskuteres i at en andel på 10 procent af de ikke-kamprelevante indtægter vil gå til AS Roma" Det fokuserer på de "ikke-kamprelevante" indtægter, altså vil, alt der fokuserer på fodbold, stadig gå ind i klubbens budget (?). Det er måske nærmere en model som Parken har, hvor koncerter og motorløb og hvad der ellers måtte være gå til Palotta's selskab.

Som jeg læser det, så vil man stadig have indtjeningen af billetter osv. gå til klubben, men ikke resten, som eksempelvis et Roma museum eller lign... men som sagt er jeg ikke ekspert...

[Rettet af: MY - 14/06/2015 - 13:18]asromadk
3647 indlæg.
d. 14/06/15 15:14

Ja, det er en artikel med et negativt islæt. Men jeg er ganske enkelt relativt uvidende på området.

Jeg synes blot, at alt imens man taler og taler om, hvor stort projektet skal være, så synes jeg efterhånden vi mangler at se investeringerne i truppen, som viser, at man mener det seriøst.

Der er heldigvis masser af tid, og meget kan nå at ske. Jeg synes egentligt at Milan evt. betaler overpris på Jackson - men det er et hårdt slag, at vi ser ud til at fortsætte med at være en klub, der aldrig for alvor kommer i samme liga som Milan (og Inter for den sags skyld) økonomisk. De har en masse historie at spille på, som kompenserer for den manglende sportslige succes. Men det er netop med vores sportslige succes at vi har chancen for at tage skridtet til at være med på transfermarkedet. Og her synes jeg bare rigtig mange ting for tiden taler for, at vi er og bliver en 'udviklingsklub' i forhold til Juventus, Inter og Milan.


Lamela
2782 indlæg.
d. 14/06/15 15:42

Hvordan er det med sugadaddys efter FFP reglerne?

Var der ikke noget med, en ejer ikke bare kan lave kæmpe indsprøjtninger i truppen, men skal investere/købe spillere med penge klubben selv har generet?


asromadk
3647 indlæg.
d. 14/06/15 16:11

2015-2018 må man vist køre med 25 mio pund i underskud.

Men der er vist adskillige former for udgifter, som ikke medregnes. Blandt andet udgifter på infrastruktur, ungdomsudvikling, og visse former udgifter til kontrakter. Der er altså mange 'blinde vinkler' ud fra en "man må ikke bruge mere end man tjener".

Og Bellinazzo argumenterer vist netop for, at potentialet i at være direkte involveret i stadion overstiger de faktuelle negative faktorer; økonomisk og i forhold til FFP.[Rettet af: asromadk - 14/06/2015 - 16:12]


asromadk
3647 indlæg.
d. 15/06/15 14:28

asromadk
3647 indlæg.
d. 15/06/15 14:36

Seneste Nyheder

Florent Ghisolfi er ny sportsdirektør
(23/05/24) 0


Sådan kommer Roma i Champions League
(23/05/24) 0


Atalanta - Roma
(12/05/24) 71 0


Leverkusen - Roma
(09/05/24) 35 0


Roma - Juventus
(05/05/24) 29 0


Roma - Leverkusen
(02/05/24) 14 0


Napoli - Roma
(28/04/24) 34 0


AS Roma - Bologna
(21/04/24) 28 0


EL: Roma - Milan
(18/04/24) 10 0


Udinese - Roma
(14/04/24) 36 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma