Login
Glemt password Opret bruger

Masser af muligheder i Europa League

43europaleague.jpg

Kategori: Kampe

Kilde: UEFA.com

Skrevet d. 23/12/14 11:14 af geggeri

Selv om Romas nederlag til Manchester City måske var skuffende med italienske briller, så er det langt fra slut for italienerne i europæisk sammenhæng. Roma er nu i stedet med i Europa League, hvilket naturligvis efterlader Juventus som Italiens eneste repræsentanter i Champions League. I mellemtiden er der lidt tid for Romas spillere til at slikke sårene, før det går lød i den lidt mindre konkurrence, og samtidig kan du jo tjekke bet365 hjemmeside for at se, om du kan finde nogle fornuftige online spil på de kommende kampe.

Roma vil være i velkendt selskab med klubber som Inter, Fiorentina, Napoli og - efter en temmelig flot 5-1 sejr i København - Torino, der alle er kommet videre fra gruppespillet. Fem repræsentanter på dette stadie af Europa League er en rekord for Serie A, og det repræsenterer en tendens, der ikke altid har været indlysende.

For en liga, der har givet flere Champions League finalister end nogen anden, nemlig 26, kan det synes som lidt af en nedjustering at være begejstret for Europa League. Men det har stået lidt skidt til for italiensk fodbold siden Inters triumf i Champions League 2010, der er det sidste trofæ vundet af et Serie A hold i Europa. Samtidig må man ikke glemme, at der UEFA-point at hente i Europa League også.

Europa League er naturligvis ikke helt det samme som Champions League, men når de seneste års vindere hedder Chelsea og Atletico Madrid, giver det en idé om, hvor svært det kan være at vinde her også. At spanske hold har snuppet seks af de sidste elleve turneringer bidrager yderligere til dette indtryk.

Man kan mene, at Roma var uheldige med at ryge ud af Champions League, selv om der i forhold til Bayern München ikke var mange chancer. Var de blevet nr. 2 i gruppen, skulle de have mødt en gruppevinder, der måske var lige så suveræn som Bayern München. Så er alternativet Europa League måske alligevel lige så godt eller måske endda bedre. Selvfølgelig er der masser af gode hold i Europa League, men chancerne for at komme længere i turneringen her.

Her kan man blot kigge på Portugal for at se, hvor vigtigt det er. Den portugisiske liga regnes normalt ikke blandt de bedste europæiske ligaer, men deres bedste hold har været med i Europa League, hvor de har gjort det godt. Porto, Braga, Sporting og Benfica har alle nået finalen efter sidste italienske repræsentant, som var Parma, der tabte til Marseille, i 1999.

Det har løftet den portugisiske UEFA-koefficienten, så den næsten ligger på linje med Serie A og faktisk har været ved at overgå italienerne på listen over europæiske ligaer. Med en stærk repræsentation i turneringen i denne omgang vil forskellige stige igen, og det er ikke på nogen måde umuligt at forestille sig, at Roma, Napoli, Inter eller Fiorentina vil komme meget langt.
Roma skuffelse er med andre ord på mange måder en rigtig god mulighed for holdet fra den italienske hovedstad. Måske er der endelig mulighed for italiensk metal i Europa igen.


0 kommentarer

Seneste Nyheder

Florent Ghisolfi er ny sportsdirektør
(23/05/24) 0


Sådan kommer Roma i Champions League
(23/05/24) 0


Atalanta - Roma
(12/05/24) 71 0


Leverkusen - Roma
(09/05/24) 35 0


Roma - Juventus
(05/05/24) 29 0


Roma - Leverkusen
(02/05/24) 14 0


Napoli - Roma
(28/04/24) 34 0


AS Roma - Bologna
(21/04/24) 28 0


EL: Roma - Milan
(18/04/24) 10 0


Udinese - Roma
(14/04/24) 36 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma