Login
Glemt password Opret bruger

Rudi Garcias første 300 dage

garcia nov 2013.jpg

Kategori: Klubben

Kilde: asroma.it

Skrevet d. 11/04/14 11:46 af Wør3n

New York 12. juni 2013. Rom i dag, 11 april. Næsten 10 måneder er der gået. Knap 300 dage. 300 dage med næsten ubetinget succes. Det er vildt at tænke tilbage på, hvordan alle vi romanisti havde det før sæsonen 2013/14 skulle sparkes i gang.

En hurtig opsummering: Der er spillet 36 kampe. De har kastet 26 sejre af sig, mens 7 er endt uafgjort, mens kun 3 er tabt. Dette inkluderer også kampe i Coppa Italia. Dette er det bedste AS Roma-hold i historien. Dette kan selvfølgelig altid diskuteres, men hvis man udelukkende kigger på statistikken, er AS Roma anno 2013/14 det bedste nogensinde. Dette kræver selvfølgelig en speciel tak. Lige fra direktørerne på de bonede gulve, til de ansatte, fansene og selvfølgelig også spillerne. Men er der én, som fortjener en større tak end de andre, så er det træner Rudi Garcia.
Francesco Totti har kaldt ham ”fremtidens træner”. De Rossi har også velsignet sin nye chef med udtalelsen: ”Jeg kendte ham ikke før han blev ansat, men gud ske tak og lov for at han er her hos os nu”.

Når man skal fortælle historien om Rudi Garcias første 300 dage, skal man helst starte fra begyndelsen. 12. juni 2013. Den dag, hvor Roma præsenterede ham som deres nye træner. Det var i hjertet af ”the Big Apple” at første skridt i genopbygningen af AS Roma, tog sin begyndelse. En klub, som virkelig befandt sig i kulkælderen efter nederlaget i Coppa Italia-finalen 26. maj.

Det var i denne kæmpe by, at præsentationen af den nye træner, fandt sted. Den tidligere Lille-træner, med det imponerende fra det franske af. En ligasejr og en pokaltitel med ”Les Dogues”. Ikke helt dumt for en klub, der har et meget lille budget og hovedsageligt lever af et fantastisk ungdomsakademi. Og slet ikke er vant til at vinde ”The double” og spille Champions League, som de også har gjort under Rudis ledelse.

Med til pressekonferencen var, præsident James Pallotta, sportsdirektør Walter Sabatini og CEO Italo Zanzi. Derudover var
chefscouten Frederic Massara også tilstede.

De første udtalelser fra den nye træner var simple og ikke til at misforstå: ”Jeg er utrolig beæret over at være en del af denne familie og over chancen for at vinde trofæer til denne fantastiske klub. Vi vil arbejde hårdt for at gøre vores fans glade”. Det lød lidt hult i sådan en mørk sindstilstand, som klubben befandt sig i på det tidspunkt, men Rudi kiggede fremad og ikke bagud: ”Det er en ny sæson vi skal til at tage hul på. En ny træner, med nye idéer. Vi skal kigge fremad og ikke tilbage”. Og det må man så sandelig sige, han har gjort.

I træningslejren i Brunico, gjorde han det klart overfor de kritikere han havde blandt klubbens tifosi. ”Dem, der kritiserer klubben AS Roma og dens spillere, er ikke rigtige fans. Når du elsker dit hold, prøver du at opmuntre og hjælpe med din opbakning. De må være Lazio-fans, når de opfører sig sådan”. Nu forstod spillerne virkelig hvad det var for en træner de havde fået sig. En der først og fremmest ville stå bag dem og risikere sin egen popularitet. ”Jeg er en type træner, som er nødt til at ”elske” mine spillere”.

Dagene gik og der blev hentet nogen nøglespillere ind på holdet. Dag for dag. Sten for sten, blev truppen sammensat og bygget op. De Sanctis, Skorupski, Jedvaj, Maicon, Benatia, Strootman, Gervinho og Ljajic blev alle hentet ind og var ansigterne på den nye æra. Især De Sanctis, Maicon, Benatia, Strootman, Gervinho og til dels Ljajic har været fremragende, mens Skorupski stod en flot Coppa Italia kamp mod Napoli, mens Jedvaj, kun har fået få indhop, men virkelig er en mand Garcia spår en stor fremtid for.

Ved præsentationen af truppen foran Curva Sud inden sæsonstart, hvor spillerne blev præsenteret én efter én, kunne de på tribunen læse et banner med teksten: ”Non saper rimediare ad una sconfitta è peggiore della sconfitta della”. Oversat til dansk: ”Ikke at vide, hvordan man tackler et nederlag, er værre end selve nederlaget”. Banneret refererede til Coppa-nederlaget tilbage i maj. De Sanctis læste banneret og havde denne kommentar til det: "I kan roligt ranke ryggen. Vi vil gøre alt for at gøre jer stolte, ved at levere ude på banen. Det kan I være sikre på”.

Sæsonåbneren ude mod oprykkerne fra Livorno, blev vundet med 2-0 på mål af De Rossi og Florenzi. Roma havde ikke vundet deres sæsonåbner siden 2007 og De Rossi, som ikke havde scoret i 15 måneder viste også at der var nyere og bedre tider på vej. Noget Rudi også bemærkede: ”Det er et tegn, at De Rossi scorede sæsonens første mål”, udtalte han efter kampen.

Hurtigt efter hinanden, kom der sejre over Verona og Parma ind på kontoen, men den første alvorlige opgave for Garcia og hans udvalgte, kom i 4. runde, hvor den stod på Derby della Capitale. Der skulle 3 points på kontoen, for at holde momentum i toppen af rækken, men mindst lige så vigtigt var det, at vise de lyseblå, at der var lysere tider på vej hos det rigtige hovedstadshold. Totti og drengene havde i starten af kampen svært ved at finde ind i rytmen fra de foregående kampe i sæsonen, men i 2. halvleg, var man stærke og da Balzaretti scorede nede foran Curva Sud eksploderede stadion i et jubelbrøl, som der ikke var hørt i uendelige tider.

Kampen endte som bekendt 2-0 til Roma og alle romanisti følte en lettelse i hele kroppen.

”Vi har sat kirken tilbage midt i byen” udtalte Rudi efter kampen. Tingene var tilbage i deres naturlige orden. Roma i top, Lazio i bund. Roma sejrede, Lazio tabte. Den fjerde sejr i træk, var en realitet og det skulle fortsætte længere tid endnu. 10 sejre i de første 10 kampe. 30 points og en ny Serie A rekord, var en realitet. Intet hold, havde nogensinde fået så fremragende start på sæsonen.

Garcia og drengene fortsatte, men mod Juventus på udebane, led de sæsonens første nederlag. Roma er pt. otte points efter La vecchia Signora”, men matematisk set, er mesterskabet stadig en mulighed. Til det udtaler Rudi Garcia: ”Nogen gange sker der mirakler. Vi vil kæmpe, så længe der er mulighed for mesterskabet og vi vil kæmpe til sidste blodstråbe”.

Og man kan ikke fortænke ham i at tænke sådan. Dette Roma-hold kan udrette mirakler og det er ikke for sjov, at man de sidste uger på Twitter har kunnet følge hashtagget #Garciapuò (”Garcia kan”) og undertegnede er enig: Rudi Garcia KAN udrette mirakler.

Den engelske og italienske udgave af artiklen, kan findes på asroma.it.
Den er udgivet 8. april 2014, men denne version er skrevet 11. april 2014 af undertegnede - derfor de forskellige datoer i de to artikler.

5

3 kommentarer

chrfog
333 indlæg.
d. 11/04/14 12:36

God artikel fra Roma og glimrende oversat Søren ;)Denner
527 indlæg.
d. 11/04/14 14:26

Det eneste jeg syntes man kunne nævne var da Balza græd efter han havde scoret! Det var fanme stort! ved ikke hvorfor men syntes godt det kunne havde været nævnt!

- MEN KNALD GOD ARTIKEL!


romaus
37 indlæg.
d. 11/04/14 16:43

Fremragende læsning! Lækkert oversat.
Jeg tror ikke, jeg var den eneste romanisti, der blev strejfet af tanken om, at man måske i år skulle gøre sig selv den tjeneste ikke at være overdrevet optimistisk omkring sæsonens målsætninger. Bare for en gangs skyld lade være med at regne med at være i mesterskabskampen og bare være glad og håbe på Europa league kvalifikation. Men i år, som med alle andre år, formåede jeg at hype forventninger over det tidlige sommer 2013-forløb, artiklen også beskriver. Men for en gangs har Garcia og Roma-guderne belønnet vores optimisme med et brag af en sæson og lysere og klarere fremtidsudsigter, end jeg kan huske i mine mange års forelskelse i Totti og den gul-røde trøje.


Seneste Nyheder

Florent Ghisolfi er ny sportsdirektør
(23/05/24) 0


Sådan kommer Roma i Champions League
(23/05/24) 0


Atalanta - Roma
(12/05/24) 71 0


Leverkusen - Roma
(09/05/24) 35 0


Roma - Juventus
(05/05/24) 29 0


Roma - Leverkusen
(02/05/24) 14 0


Napoli - Roma
(28/04/24) 34 0


AS Roma - Bologna
(21/04/24) 28 0


EL: Roma - Milan
(18/04/24) 10 0


Udinese - Roma
(14/04/24) 36 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma