Login
Glemt password Opret bruger
Logo

Tilbage til toppen - 09/10

Logo

Det hele startede med en let kvalifikation til Europa League, men så startede nedturen. Roma tabte første kamp i Serie A til Genoa og efter 3 kampe var det kun blevet til 3 point. Noget skulle gøres og Spalletti tog sagen i egen hånd og sagde op. Ranieri blev hans erstatning.

Det blev dog ikke bedre i første kamp i Europa League. Denne blev tabt til FC Basel, og den hurtige reaktion på trænerfyringen kom aldrig, og efter 10 kampe i Serie A var det kun blevet til 11 point.

Da november måned startede knækkede kurven. Roma vandt over Bologna, Fulham, Bari og Atalanta, og fik point med fra et besøg hos Inter i Milano. Og så var der dækket op til Derby.

De 2 mest betydningsfulde kampe på en sæson for Roma er mod Lazio, og det første Derby della Capitale blev også vundet, og viste at nu mente Roma de alvorligt når man snakkede om at de måske kunne nå en topplacering på trods af den dårlige sæsonstart. 4. pladsen var målet, men det skulle vise sig at være alt for lavt sat.

Roma arbejder sig igennem Serie A og op på 3. pladsen efter Milan og Inter. Samtidig blev den dårlige start i Europa League vendt og holdet gik videre på 1. pladsen i gruppen foran Fulham. Roma var derfor trods en dårlig start på sæsonen stadig med i alle 3 turneringer Serie A, Europa League og Coppa Italia, hvor kvalifikationen frem til semifinalen gik smertefrit.

Et formstærkt Roma hold tager nu kampen op for at hente de 2 Milano-hold, og da hverken Inter eller Milan for alvor kan hamle op med Romas formstyrke bliver det hurtigt et tæt opgør mellem de 3 hold.

Samtidig skal Roma spille Europa League mod Panathinaikos, men succes'en fra ligaen kan de ikke overføre til Europa og det blev til et kedeligt exit før det blev rigtig sjovt.

Hen mod slutningen af sæsonen bliver Milan sat af i toppen af Serie A, og da Roma vinder over Inter og Inter 2 uger efter smider point mod Fiorentina, har Roma erobret 1. pladsen.

Med 1. pladsen i hånden skal Roma "bare" vinde resten af kampene. Romas og Inters slutprogram ser nogenlunde lige svære ud. Romas 2 sværeste kampe er mod Lazio og Sampdoria.

Kampen mod Lazio bliver en gyser og en kamp der måske vil gå over i historien. Efter en frygtelig nervøs 1. halvleg, hvor Roma er kommet bagud med 1-0 vælger Ranieri at tage både Totti og De Rossi ud, en satset løsning, men med en 2-1 sejr i hånden efter kampen, var Ranieris sats blevet til en genialitet.

Efter Derbysejren blev Coppa Italia finalepladsen sikre mod Udinese.

Roma havde stadig 1. pladsen da de den kommende weekend imod Sampdoria. Det var et Romahold i verdensklasse(!!!) der udspillede Sampdoria i 1. halvleg og hvis ikke det havde været for store afbrændere ville den kamp allerede være afgjort. Uheldigvis var Roma kun foran 1-0 ved pausen, og da Sampdoria får udlignet i 2. halvleg, bliver Roma desperate og det hele ender med at Sampdoria kan afgøre kampen til 2-1.

Roma smed dermed 1. pladsen væk og selvom det blev til 3 sejre i de sidste 3 kampen, vandt Inter også deres 3 kampe og kunne kalde sig for mestre for 5. år i træk. Roma tabte også Coppa Italia finalen til Inter og en frustreret Totti sparkede Barlottelli ned og fik 4 dages karantæne i Coppa Italia.

Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma