Login
Glemt password Opret bruger
Logo

Deja-vu sæsonen - 07/08

Logo

Sæsonen 2007/08 minde resultatmæssigt meget om 2006/07. Inter vandt mesterskabet foran Roma, Roma vandt Coppa Italia og blev slået ud af Manchester United i kvartfinalen af Champions League.
Sådan gik det for sig:

Sommerferien og transfers
Transfervinduet blev indledt med heftige diskussioner omkring Christian Chivu’s fremtid i klubben, men det stod hurtigt klart at rumæneren helst ville forlade klubben. De to spanske giganter Barcelona og Real Madrid var længe med i kapløbet om den stærke forsvarsspiller, men det endte med at Inter løb af med ham for en pris på ca. 100 mio. kr. plus halvdelen af Marco Andreolli’s kontrakt. Pengene fra salget blev brugt til at hente Bayer Leverkusens brasilianske landsholdsspiller, Juan (Ricardo Faty blev sendt den anden vej på en lejekontrakt), mens Barcelonas Ludovic Giuly og Cagliaris Mauro Esposito hentet til angrebet, mens man i slutningen af august fik fingrene i Real Madrids Cicinho. Desuden købte man også de resterende andele af Mirko Vucinic -, David Pizarro- og Marco Cassetti’s kontrakter og Matteo Brighi blev hentet hjem efter sit lange lejeophold i andre Serie A klubber. Svenske Christian Wilhelmsson og Francesco Tavano fik ikke forlænget deres leje ophold og forlod klubben. Andre der også forlod klubben var de to tidligere udlejede angribere Shabani Nonda, som blev solgt til Galtasaray, og Vincenzo Montella der blev udlejet til Sampdoria.
Senere hentede man Ahmed Barusso i Rimini (senere udlejet til Galatasaray) og Vitorino Antunes i Portugal, mens man til gengæld udlejede en række unge spillere blandt andre; Rosi (Chievo), Okaka (Modena), Cerci (Pisa) og Galloppa (Siena).
Sommerferien bød også på en række træningskampe mod blandt andre West Ham og Bayer Leverkusen, med blandede resultater til følge.

Efteråret
Som bekendt startede sæsonen intet mindre end fantastisk for Roma. I august hentede drengene den ikke så prestigefyldte Supercoppa Italiana til hovedstaden efter en 1-0-sejr over Inter i Milano og da ligaen blev skudt i gang var det da også men Roma i førersædet fra dag ét. Det blev til tre sejre i streg, og en målscorer på 7-0. Der efter vendte der en svær periode. Kampene mod Juventus, Fiorentina og Inter udmøntede sig blot i to point og i den anden Champoins League-kamp blev det til et nederlag til Manchester United.
Resten af efteråret blev mere succesfuldt, blandt andet med sejre over Lazio og Milan. Den 16. december spillede Roma ude mod Torino, i en kamp der endte 0-0, og det var første gang i sæson at Roma måtte gå fra banen uden at have scoret. Flot! I efterårssæsonens sidste kamp mødte man Sampdoria, hvilket resulterede i én 2-0-sejr, så spillerene kunne altså gå på en kort juleferie med en sejr.
Da transfervinduet åbnede i januar blev Roma straks sat i forbindelse med et hav af spillere. Specielt en angriber var hårdt savnet i Rom, efter som Totti havde pådraget sig en skade i Champions League-kampen mod Sporting Lissabon i slutningen af oktober. På trods af Totti’s skade havde klubben alligevel klaret sig videre til ottendedelsfinalerne i Det Forjættede Land og i Serie A lå man på en anden plads dog med et lille hul op til Inter. Medhensyn til transfermarkedet blev der ikke hentet nogle forstærkninger til truppen, til gengæld blev den uønskede Samuel Kuffour udlejet til Ajax.

Foråret
Da forårssæsonen blev skudt i gang var romerne igen fokuserede og januars kampe bød alle på sejre, mens februars første kampe blev til et pinligt 3-0-nederlag til Siena. På grund af Roma’s store uheld da turneringsplanen for Serie A blev lagt ventede der i februar og marts nogle meget svære kampe for klubben. Sejrene mod Napoli, Parm og Milan, samt 1-1-kampen mod Inter gav et fint udbytte mens nederlagene til Juventus og Lazio var en stor skuffelse. Denne periode bød dog også på Champions League, og her viste romerne storspil og sendte Real Madrid ud af turneringen efter to gange 2-1-sejre. Kvartfinalerne blev dog endnu engang endestationen for Roma, og igen var det Manchester United der knuste drømmen, dog slap spillerne fra de to opgør med meget mere ære i tilfældet var det foregående år.

Nu gik Serie A også ind i sin afgørende fase og Inter begyndte at vise tegn på gummiben. Desværre var stabiliteten heller ikke stor hos Roma, dog formøblede Inter nok point til at mesterskabet først blev afgjort i sidste spillerunde desværre med Inter som sejrherre.

Som et plaster på såret sluttede Roma sæsonen af med den 9. sejr i Coppa Italia.

Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma