Login
Glemt password Opret bruger
Logo

40'erne

Logo

Stadio Nationale bliver ny hjemmebane for Roma og indvies i 3-3 Coppa Italia kampen mod Bologna. Amadei scorer alle 3 mål.

Den 14. juni 1942 vinder Roma mesterskabet under den østrigske træner Alfred Schaffer for første gang ved at besejre Modena 2-0 på hjemmebane. De øverste, Roma 42 point, Torino 39 point, Venezia 38 point, Genova 37 point og Lazio 37 point.

Under krigen var den landsdækkende turnering i Italien suspenderet. Der blev dog spillet en venskabskamp mellem Roma og Lazio til fordel for krigens ofre. Resultatet var mindre vigtig i den sammenhæng, men Lazio vandt 2-3.

Den 8. marts 1949 fødtes Antonello Venditti i Rom, senere meget kendt sanger, med bl.a. "Roma Roma Roma" og sangen som i dag bruges før og efter Romas kampe "Grazie Roma".

Det sidste der skal nævnes fra 40'erne har ikke direkte noget med Roma at gøre, men for italiensk fodbold generelt. Det var den 4. maj 1949 "Il Grande Torino" styrtede ned med et fly fra Lissabon og alle omkom, og dermed mistede Torino hele sit stjernehold.

Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma