Login
Glemt password Opret bruger

Tak for alt Spalletti

Kategori: Andet

Skrevet d. 03/09/09 17:22 af Julii Caesares

Fremtidens fodbold. Offensivt, hurtigt og smukt. Det var det fodbold Roma blev kendt for under Luciano Spalletti. Jeg kan huske så mange kampe hvor jeg sad forstenet over den fodbold mit elskede Roma spillede. Spalletti ændrede vores mentalitet, vores spil og verdenen lagde mærke til det. Vi var ikke en del af det ”kedelige selskab” som mange anså italienske hold for at tilhøre. Spallettis tid i Roma vil altid blive husket. Sammen med champagne bolden skabte vi flotte resultater (og et par mindre flatterende) og var med til det allersidste i titelkampen.

Vi må heller ikke glemme, at Spalletti ankom til et rådvildt Roma. Alt for mange trænerudskiftninger, alt for meget ustabilitet hærgede det hold, som Spalletti nu skulle lede. Ikke nogle nem opgave, men den skaldede italiener gjorde det fantastisk. Selvfølgelig har den velkendte skandale i italiensk fodbold hjulpet os på vej mod succes, men det skal ikke tage noget fra Mister.

Ligeså blomstrede vi op i Champions League. Jeg husker tydeligt kampen mod Lyon. Franskmændene tog imod os med en skræmmende hjemmebane rekord. Det nøjagtige tal kan jeg ikke finde i mit hovedet, men det var mere end hvad jeg brød mig om. Men hvilken kamp! Og vores tidligere brasilianske troldmand, Mancinis mål vil altid blive husket. To sejre over Real Madrid og destruktionen af Chelsea. Vi var så sandelig med i det fine selskab! Så har der været et par svipsere – en vis kamp mod United som jeg ikke behøver uddybe.

Men alt godt slutter på et tidspunkt. Spallettis passion forsvandt og vores champagne bold blev forvandlet til grusom taber mentalitet. Vi mistede gejsten og sammen med vores dybe økonomiske krise, ja, så var resultatet nærmest givet på forhånd; vi kunne ikke længere leve op til vores ry. Spalletti har nu forladt klubben. ”Jeg har truffet min beslutning på grund af respekten jeg har for holdet, byen og fansene”. Luciano var intelligent og karismatisk og har sat sit præg på Roma. Et løn tungt geni som valgte at forlade klubben.

Det var det rette tidspunkt at forlade klubben på og den rigtige beslutning. Uden gejst dur forholdet ikke. Jeg ærgrer mig over, at Spalletti ikke fik den Scudetto som han fortjente, som Spallettis Roma fortjente. Hvorvidt Ranieri er det rette valg vil tiden vise. Det skal jeg ikke gøre mig klog på. For nu vil jeg bare takke Luciano for alt det han har givet Roma, for en periode i Rom jeg altid vil huske.


4 kommentarer

Beatminister
151 indlæg.
d. 04/09/09 13:38

En passende hilsen/afsked du kommer med.
Du har fat i centrale punkter syntes jeg. Man kan nemt glemme alt det gode han har gjort pga. den måde som det hele sluttede på, men som du selv skriver, han overtog et hold i spillemæssig krise og forvandlede det til et af de mest seværdige hold.. I VERDEN :) og Roma blev et hold alle snakkede om i cl og alle hold var bange for at møde. Lad os håbe Ranieri er den rette mand, som kan føre os mod titler igen..AS Roma 4-ever
20 indlæg.
d. 04/09/09 15:30

godt skrevet:D jeg kommer nu alligevel til at savne gutten


Julii Caesares
1297 indlæg.
d. 04/09/09 21:08

Dejligt med positiv respons :) Takker


BoldingRoma
84 indlæg.
d. 13/09/09 21:51

Spalletti gjorde italiensk bold offensivt


Seneste Blogs

Mercato - Vinter 2018
(31/01/18) 1


Mercato - Sommer 2017
(01/07/17) 12 0


Mercato - Vinter 2017
(04/01/17) 0


Mercato - Sommer 2016
(06/07/16) 0


Mercato - Vinter 2016
(03/01/16) 0


Palermo - AS Roma
(04/10/15) 40 0


AS Roma - Carpi
(26/09/15) 41 0


Sampdoria - AS Roma
(23/09/15) 55 0


AS Roma - Sassuolo
(20/09/15) 74 1


Roma - Barcelona
(16/09/15) 17 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma