Login
Glemt password Opret bruger

Et såret romersk hjerte

Kategori: Klubben

Skrevet d. 19/08/09 20:49 af Julii Caesares

Tiden går og sår heler. Mens de fleste måske har vænnet sig til, at Alberto Aquilani ikke længere er at finde i Roma, så har jeg stadig svært ved at indse at vi har mistet en af vore egne.

Når jeg tænker Roma, så er noget af det første der dukker op i mit hoved, loyalitet og kærlighed. Det er en speciel følelse i netop denne klub og er med til at bevise, at penge ikke er alt i fodboldens verden. Jeg er vokset op med Francesco Totti som i mange år har været et ikon for mig og utallige andre mennesker. Han er blevet selve symbolet på Roma. Kigger vi på vores nuværende hold finder vi flere spillere som har udtrykt loyalitet til klubben. De Rossi er – ligesom Totti – romerskfødt og har dedikeret sin karriere og kærlighed til Roma. Men også udefrakomne mærker den specielle følelse det er at repræsentere Rom. Damiano Tomassi kom til klubben i 1996 og de næste ti år af sin karriere brugte han i Roma hvilket gav ham 262 førsteholdsoptrædender. L’Aeroplaino, bedre kendt som Vincenzo Montella er også blevet en favorit i Rom efter han ankom fra Sampdoria i 1999. 215 optrædender og 94 mål senere har Montella nu påtaget sig rollen som ungdomstræner i Roma. Og hvem husker ikke hans formidable optræden i storsejren over Lazio?

Listen kunne fortsætte, men i stedet for vil jeg gribe fat i den mere sørgelige ende. Aquilani er født og opvokset i Rom og har altid ytret sin kærlighed til klubben. Som 16-årig blev han tilbudt kontrakter fra bl.a. Chelsea, men afslog med den årsag, at han ville spille for sin drømmeklub. Nu, 10 år efter han ankom til Romas ungdomsafdeling, er han væk. Især økonomiske årsager har været medvirkende til afslutningen på det ellers så lovende samarbejde. Det er korrekt at Aquilani var meget skadet og ikke længere kan anses som et talent. Og klubben havde sine grunde til at sælge den uheldige romer. Det var simpelthen ikke holdbart med hans situation og med den konkurrence der er på Romas midtbane, var beslutningen nemmere for Spalletti. Den pris som klubben har fået for Alberto er pt. en meget stor sum penge for en så skadet spiller. Det kan senere vise sig at Liverpool har lavet en klassehandel, men indtil da har Roma – økonomisk set – gjort en god handel.

Igennem de seneste sæsoner havde jeg udset mig en trio som aldrig ville forlade Roma. Totti-De Rossi-Aquilani. Den er nu brudt og det gør ondt i det romerske hjerte. Ja, klubben har – set med nutidige briller – gjort en god handel, men ikke desto mindre har jeg svært ved at acceptere det. Nogle ting kan ikke købes og de findes i Roma. Kærligheden til klubben, spillerne, byen og fansene kan sommetider gøre os blinde, og hvad så? Jeg elsker den følelse, for den findes ikke andre steder. Ak ja, det gør ondt i det romerske hjerte.


4 kommentarer

Svenzoni
352 indlæg.
d. 20/08/09 00:15

Jeg er helt enig med dig. Skandaløst at han vælger det
værst tænkelige- britisk fodbold. Dødsygt land og dødsyg
klub.

Men igen- penge er jo en væsentlig faktor i moderne fodbold
og som du selv skriver så var valget måske lettere nu end
det har været før...Jonas
4091 indlæg.
d. 20/08/09 09:40

Godt skrevet og er meget enig - men det store spørgsmål er vel om Aquilani skiftede for Romas skyld?

Vi er jo ikke i tvivl om at nu når Roma ikke blev solgt, var de nødsaget til at sælge.. Og Aquilani var lide umildbart den med størts salgsværider, som på grund af sine skader, kunne undværes.. Derfor valgte klubben at sælge ham.. Synes ikke vi har hørt noget udtalelser om at han ville væk? men vi har hørt at Roma var nød til at sælge!

Men jeg er ligesom jeg meget ked af dette skifte - da jeg virkelig så Aquilani som en mand på fremtidens Roma hold. En midtbane bestående af Aquilani og De Rossi ville jo være fantastisk.. Nu mister min smukke Romatrøje med Aquilani bagpå også lidt af sin værdi, men jeg vil stadig bære den med ære..

*Må være ærlig at sige at jeg stadig vil følge Aquilani i Liverpool..


asromadk
3647 indlæg.
d. 20/08/09 20:30

ingen er glade over at se en spiller forlade ens klub. det er sjældent. men valg træffes og man skal komme videre. roma er mange ting som andre klubber ikke er.
men start med at indse der er nødt til at ske en lille ændring somme tider i måden at tænke på. for ellers forsvinder roma fuldstændig fra fodboldscenen og det er ikke det nogen af roma fans ønsker.. aquilani er væk. og aquilani mister aldrig kærligheden til roma og omvendt. og lur mig om han ikke vender tilbage en dag, fuld af rutine forhåbenligt.

salget af aquilani er en milepæl for roma. men jeg håber, og tror virkelig at det KAN være en positiv milepæl. fordi ingen spiller må være urørlig. og fodbold er penge, og balancen der er meget fin skal roma mestre for at kunne være med i europa især.

tiden går videre og du skal endelig beholde din trøje, for i modsætning til andre salg europa så er det her et fuld af hjerte og følelser.

jeg bryder mig ikke særligt om united, men én ting beundrer jeg ferguson for. hans evne til at se talent og udvikle det. at komme videre fra det folk troede var umuligt.. hvem troede at beckham sku blive sat "på plads" af en ung portugiser hentet for 130m kr i portugal. det er sådan nogle handler jeg savner at roma er med i. og samtidig håber jeg at menez bliver givet fuld tillid og udviklet - for han kan blive stor.

når alt kommer til alt, nytter det ikke at er fodboldtrup af urørligt. for det bliver man ineffektiv af og går i stå af. og jeg håber at det her er begyndelse på nye tider - for vi værner om vores værdier - men også godt ved at der skal mere til for at komme hele vejen. og det er det man ønsker for sit hold.


Mirko_Toni
6 indlæg.
d. 28/01/10 22:04

OH NO Roma banner


Seneste Blogs

Mercato - Vinter 2018
(31/01/18) 1


Mercato - Sommer 2017
(01/07/17) 12 0


Mercato - Vinter 2017
(04/01/17) 0


Mercato - Sommer 2016
(06/07/16) 0


Mercato - Vinter 2016
(03/01/16) 0


Palermo - AS Roma
(04/10/15) 40 0


AS Roma - Carpi
(26/09/15) 41 0


Sampdoria - AS Roma
(23/09/15) 55 0


AS Roma - Sassuolo
(20/09/15) 74 1


Roma - Barcelona
(16/09/15) 17 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma