Login
Glemt password Opret bruger

Det Romerske Køkken

I det romerske køkken huserer mange forskellige ingredienser indenfor madlavning. I Italien generelt spiser de meget pizza og spagetti, mens Rom er lidt speciel. Til et romersk aftensmåltid kan man tit få pasta, det er noget de spiser rigtig meget. Pasta sammen med tørrede grøntsager og svin eller torsk er også populært i de romerske hjem. Nogle gamle opskrifter fra antikken anvendes stadig, typisk hvor man forener sødt og salt. Derudover bruger romerne mange krydderier, deriblandt hvidløg og krydderurter. Det kan give en virkelig god kraftig smag, også når de blandes med pecorino, som er en pikant fåreost.

Indenfor romerske specialiteter, er der en del søde sager. Op til jul bages der kager, som er en blanding af tørrede frugter, nødder og honning. De mest kendte julekager er panpesato, pangiallo og mostaccioli. Derudover findes der jødisk bagværk, som er en lækker blanding af kandiserede frugter, rosiner og marcipan, som kun kan købes i ghettoens bagere i Rom.

På vinmarkerne Colli Albani, som er placeret sydøst for Rom, produceres den kendte hvidvin, Frascati.

Kontakt | Copyright 2003-2017 | Credits | Retningslinier | Roma Club Danimarca