Login
Glemt password Opret bruger

Pressemøde 16.01.16

Kategori: Klubben

Kilde: vocegiallorossa

Skrevet d. 16/01/16 18:52 af asromadk

Mauro Baldissoni

Godeftermiddag til alle. Trænerskiftet er udtryk for, at noget ikke fungerer, men samtidig er det den første beslutning, som peger i en ny retning. Vi er entusiastiske overfor denne nye begyndelse og overbevist om, at det vil gå bedre. Målene er ikke forandret, der sigtes stadig efter at vi skal blive bedre og mere kompetitive. Jeg vil endnu engang takke Rudi Garcia for resultaterne og passionen, som han igennem årene har bragt med sig i sit arbejde med klubben. En passion som også Spalletti vil have, men nu skal det ikke være mig til at definere og Spalletti eller til at fremhæve, hvor meget godt han har udrettet. Jeg vil blot ønske ham velkommen.

Luciano Spalletti:

Jeg er vendt tilbage fordi jeg allerede har trænet Roma og ved hvor smukt dette arbejde er. Derfor er jeg vendt tilbage. Jeg vil have brug for lidt tid til at komme på linje med alle de nye ting i klubben, og derfor har jeg valgt at tilbringe også mine nætter her [Trigoria]. På den måde lærer jeg hurtigere og kommer op på Jeres niveau. Og jeg vil gerne tilføje en ting: det efterlod et stort indtryk på mig til den første træning, såvel som den anden og tredje, hvor 'gutterne' virkede utrolig klar overfor det niveau er lyst, som jeg efterspørger. Dette er det optimale svar som du [som træner] kan få. Jeg har trænet i mange år, og når der skiftes ud, så er der nogle der naturligt bliver skuffede over afgangen af Garcia, og man risikerer, at visse spillere bliver for urolige og bitre til at kunne gennemføre træningerne som det forventes. Garcia har udrettet gode ting, efterladt rekorder, og han skal nok skabe sig en videre karriere. Jeg ønsker ham en in bocca al lupo.

Den fysiske forberedelse?
Det fysiske aspekt er blevet diskuteret flere gange. Jeg har været inde på det, da jeg er overbevist om, at i fodbold, med alle de nerver og temperament i spil, så er signalet fra hjerne til ben det vigtigste. Det er en længere diskussion, og det er vigtigt at forholde sig til, hvad der er sket op til nu udenfor holdet. I dette arbejde søger man altid den korteste vej, og denne vej er ikke at starte lange forberedelser fra 0. At jeg siger til spillerne, at hvis de taber kampene i de næste to måneder, så er det OK, fordi det ikke er fordi de har øl i benene? Spillerne har intet alibi, vi hænger efter, og den eneste vej er at vinde straks, for ellers vil de samme personer som har hilst mig velkommen, om to måneder hurtigt begynde at snakke i krogene.

Hvordan har det været at komme tilbage?
Rigtig godt. Hold på dette niveau består af to hold: dem der går på banen og dem der står i kulissen. Jeg kendte langt fra alle disse personer, der arbejder hårdt fra tidlig morgen til sen aften for at vi kan udføre vores arbejde bedst muligt. Det er vigtigt at anerkende.

Hvornår kan man forvente at få Spallettis' "Roma" at se?
Med det samme håber jeg. De andre hold er i gear og vi skal komme godt igang fra start nu - der er ingen anden vej for at komme tilbage til at vise vores kvaliteter. Jeg ønsker en stærk reaktion, vi ønsker at vise hvilket stof vi er gjort af og klubbens farver.

Mål: Scudetto eller er tredjepladsen godt nok?
Jeg håbede på, at I ikke ville stille mig det spørgsmål (griner). jeg har tidligere været lidt inde på det; første skridt er den første kamp, første arbejdsuge og de ting, som holdet hurtigt vil kunne implementere. De ting skal vi have styr på, og det er essentielt i ethvert arbejde; vi må yde, og hvis ikke dette indfinder sig, så er det svært at tage yderligere skridt.

Hvordan ser du Florenzi, Pjanic og Gervinho?
Florenzi er en 2'er eller en 7'er? For mig er han en 3,5'er, 4 og 3/4. Han har spillet så mange pladser, men han spiller [dem alle?] godt, og dette bliver et problem. Jeg er vendt tilbage og har kigget på vores [den italienske?] fodbold. Der er dygtige trænere, da de fremelsker spillets præmisser, den [fodbolden] er mindre rigid i forhold til, hvordan man står på banen.[Forsætter en længere monolog omkring formationer i serie, spilleres evne til at dække flere positioner, og hvordan denne fodbold er mere europæisk. Fremhæver Fiorentina, Empoli og Torino, som hold han ser som attraktive i deres spillestil...]... vi er mere europæiske nu, og derfor skal vi spille god fodbold og give vores tilskuere noget godt at se på.

Er folk som overbeviste dem om at træde tilbage for 6 år siden stadig at finde?
Er jeg her for at træde tilbage? At træne Roma er smukt, alt andet er fortid. For mig er det hele nyt, jeg er vendt tilbage, da tre meget specielle tifosi forlangte det af mig, og til dem kan jeg ikke sige nej. Mine børn. Min kone har sendt mig et billede af Matilde [datter], og vi har her endnu en fan.

Har du snakket med Sabatini om transfermarkedet?
Jeg skal lære spillerne at kende og forsøge at sætte en opstilling. Men hvis disse spillere er valgt af Sabatini, som er garant for deres kvalitet, så er det klart, at der kan være steder, hvor vi må se på, om tingene kan optimeres. Det kan de vel altid. Jeg havde en gave med til Sabatini, men jeg har ikke overbragt ham den. Han hentede mig for at træne holdet; jeg har dog en idé, men for nu holder jeg den for mig selv.

Vil du spille 4-2-3-1 eller vil formationen blive skiftet?
Til at starte med forekom 3-2-3-1 mig ideel ud fra spillermaterialet til rådighed. Men ved at have været væk, har jeg lært at det handler om at åbne op, tilpasse sig og lære andet at kende, og det har jeg gjort. Hvis formationen åbnes op, så bringer det også godt med sig, og nogle gange har det været sjovt at se spillerne gøre det så godt til træning. Hvis intet ændrer sig, så holder jeg stadig på 4-2-3-1, men samtidig vil der ske ændringer. Som I selv har sagt, så arbejder vi med en kort tidshorisont, og holdet skal være åbent, men hurtigt til at genfinde de gode takter.

Hvad synes du om holdet taktisk? og Castan?
Garcia har gjort et godt stykke arbejde. Jeg har set Roma spille rigtig godt i perioder. Han har gjort alt det der var forventet, og jeg vil nok ændre nogle ting - men målet er at frembringe kontinuitet, få holde til at spille på en velkendt måde, som er i stand til at vinde over dem, vi står overfor. Der er ikke tale om et problem pga. forskelle, men derimod nye øjne på tingene. Fodbolden er mere åben og mindre rigid, og spillerne kan sagtens tilpasse sig. Jeg tror, at det i høj grad afhænger af midtbanen, hvor næsten alle aflevering går igennem. Ihvertfald 90 procent af dem, og vores midtbane er fantastisk. Skal disse 90 procent formidles af de spillere vi har til rådighed, så er jeg rolig. Strootman er i forbedring dag for dag, og idag har jeg observeret Castan. Jeg ved hvad han har været igennem, og han har forsikret mig om, at han har det godt. Han har ladet mig vide, at han er i stand til at spille en god kamp imorgen, såfremt han kommer til at spille. Han har trænet godt i de her tre dage.

Hvem skal være playmaker? Rudiger?
Pjanic, Willy og De Rossi er i stand til det. Hvem Willy er? Det er da Vainqueur (griner). Vi har spillere som er i stand til at tage kontrol med spillet. Hvis man husker tilbage, så havde man Pizarro, som først var trequartista, men som vi hev tilbage på banen og tilegnede netop den rolle. Jeg har spillere som uden problemer er i stand til at udfylde den rolle. Jeg har set kampe under Garcia, hvor De Rossi uden problemer spiller på to-mandsmidtbanen, det er en vigtig kvalitet. Det er dette billede der skal udvikles; hvem der bedst udfylder rollerne. Også Strootman kan det, jeg har set ham spille med Primavera, og han er en ekseptionel fodboldspiller. [...]Luciano begræder derudover situationen omkring Curva'en, forsøger at distancere sig fra, at der skal drages for mange paralleller til, da han tidligere var i klubben. De Rossi fremhæves som fundamental for klubben, og Dzeko fremhæves som ideel i forhold til den måde han også ønsker at spille.


3 kommentarer

asromadk
3083 indlæg.
d. 16/01/16 19:12

Man må virkelig håbe, at der kommer et boost nu. For ellers tror jeg Spal er i problemer meget hurtigt. Presset er enormt på ham - han ved nok også, at Conte måske er i sigte til sommer.

For spørgsmålet er vel i hvor høj grad det vil være SPILLET, der kommer i fokus. Nu skal han ud og bringe god, offensiv fodbold samtidig med, at han skal have resultater i hus.

Mit bud: vi ender nummer 3 efter et forår, som vil dele vandene. Nogle vil mene, at det går bedre, andre vil mene, at intet for alvor har ændret sig.

1

Svenzoni
344 indlæg.
d. 16/01/16 20:09

Meget enig, asromadk.

Og i morgen SKAL Verona besejres. Ikke noget 1-1 pis. 2,3-0 tak!


asromadk
3083 indlæg.
d. 16/01/16 20:22

Det frygtelige er vel, at selv en "kedelig" spillet 1-0 vil kunne skabe grobund for yderligere uro...

Han lægger intet mindre et enormt pres på holdet (1:05)

[Rettet af: asromadk - 16/01/2016 - 20:32]


Seneste Nyheder

Roma - Porto
(12/02/19) 43 5


Chievo - Roma
(08/02/19) 13 1


Roma v Milan
(03/02/19) 44 1


Atalanta - Roma
(27/01/19) 33 1


Roma - Torino
(19/01/19) 22 1


Roma v Entella
(14/01/19) 1


Parma v Roma
(28/12/18) 16 1


Roma v Sassuolo
(26/12/18) 1


Juventus v Roma
(22/12/18) 20 0


AS Roma kommer til Danmark...
(22/12/18) 0


Kontakt | Copyright 2003-2019 | Credits | Retningslinier | Roma Club Danimarca