Login
Glemt password Opret bruger

Florenzi udlever den Romerske drøm

Kategori: Spillere

Kilde: Gazzettaworld

Skrevet d. 16/10/15 17:35 af Wør3n

Indtil sine sene teenageår, spillede Allessandro med det berømte 10-tal på ryggen for Romas yngdomshold. Ligesom hans idol Francesco Totti gør for seniorholdet.
Men til forskel fra idolet, som helst befinder sig som playmaker, spillede Allessandro ude til venstre.

Andrea Stramaccioni, som på daværende tidspunkt havde ansvaret for ungdomsholdet, rykkede ham ind som central midtbanespiller i en rolle som 8'er, hvilket blev hans nye rygnummer.
Det var med denne trøje og med anførerbindet om armen, at Romas primaverahold under ledelse af Daniele De Rossi's far, Alberto, hjemtog primaveratitlen i sæsonen 2010/11.

Efter sin førsteholdsdebut i sæsonens sidste kamp, hvor han afløste idolet Francesco Totti i en udekamp mod Sampdoria, blev han udlånt til Crotone i den næstbedste række, hvor træneren Lorenzo Menichini omskolede ham til højreback, da de to normale højrebacks i truppen, begge gik i stykker med skader.
Han blev dog rykket længere frem på banen, da de begge kom tilbage fra skader og han endte med en sæsontotal på 11 mål og en kåring som bedste unge spiller i Serie B.

Den senere Roma træner, Zdenek Zeman, som dengang var ved at føre Pescara op i den bedste række, fik øjnene op for Florenzis talenter og da han senere hen blev ansat i Roma, tøvede han ikke ét sekund med at hive ham op i førsteholdstruppen.

Zeman så Florenzi som en midtbanespiller, som sagtens kunne dække samtlige kvadratcentimeter på banen i løbet af en kamp.
Allessandro kvitterede for tilliden ved i sin første start for AS Roma, ved både at score og lægge op til et mål i en fantastisk 1-3-sejr ude over Inter.

Da Zeman blev fyret og Rudi Garcia overtog efter vikaren Aurelio Andreazzoli, fik Florenzi igen en ny rolle på holdet. Nu skulle han være en del af en lynhurtig offensiv med Gervinho til venstre, ham selv til højre og kaptajn Totti i midten af angrebet.

I sidste sæson, som skulle have været det helt store for AS Roma og mesterskabet skulle hjem, endte desværre i en kæmpe skuffelse og et sæt sølvmedaljer.
Skader til forskellige nøglespillere, gjorde i midlertid, at Florenzi igen skulle spille en ny rolle. Især skader til Maicon og Torosidis på højrebacken, gjorde at historien fra Crotonedagene gentog sig og Florenzi vikarierede på højrebacken. Den position, hvor hovedsageligt har spillet i den igangværende 2015/16-sæson.

Hans fleksibilitet, har gjort ham til Romas ”Tuttocampista” - den totale fodboldspiller.
Florenzi er om nogen ”firmaets mand” og han leverer altid – uanset hvilken position han spiller på banen. Noget som meget få spillere mestrer.

Allessandro Florenzi er en ægte Rom-dreng, vokset op i byen og har altid holdt med AS Roma og hans idol har altid været Francesco Totti.

Som bolddreng på Stadio Olimpico, fik han muligheden for at komme helt tæt på spillerne og idolet Totti. Drømmen var en dag at give Totti bolden med fødderne inde på banen og ikke ved at kaste den til ham som bolddreng på sidelinjen.

Florenzi er en populær herre – ikke bare i Rom – men i hele Italien. Hans arbejdsindsats og det faktum, at han spiller med hjertet og følelserne helt ude på trøjen tiltaler fodboldelskere over hele Italien. For eksempel møder han ofte op til træning to timer (!) før de andre og selvtræner.

Han er heller ikke bange for at prøve nogle vilde ting på banen. Hans saksesparksmål mod Genoa i 2014/15 og senest målet fra midten af banen mod Barcelona i Champions League er fremragende eksempler på dette.

”Edin Dzeko ville ikke have bolden og Ter Stegen fra langt ude, så hvorfor ikke bare prøve lykken?” udtalte han efter kampen.

Florenzi har efterhånden lavet så mange fantastiske mål, at de ikke længere kan beskrives som rent held. Der er også en del dygtighed indblandet.

Kampens spiller for landsholdet i den seneste kamp mod Norge, hvor han først scorede det udligende mål og senere hen lagde op til sejrsmålet, gjorde mildest talt ikke hans popularitet mindre i støvlelandet. Endda fik han i samme kamp underkendt et korrekt scoret mål for off-side.

Der er en barnlig glæde at spore i hans smil og hans spil. Florenzi glemmer heller ikke hvor han kommer fra. Hans rygnummer, 24, spiller han med, da det var den 24. i måneden, at han mødte sin elskede Ilena, som han har været kærester med siden de tidlige teenageår.
Et andet smukt eksempel på hans kærlighed til familien, så man da han scorede mod Catania og fejrede det ved at løbe op til sin bedstemor, Aurora, som for første gang så ham spille for Romas førstehold på Olimpico.

Efter hans scoring mod Barcelona i CL, frygtede folk, at hans far havde fået et hjerteanfald, men han havde i begejstringen over sønnens fantastiske mål tabt brillerne og lå derfor på knæene og famlede efter disse.

Han har uden tvivl været Romas bedste i denne sæson. Faktisk er det vel kun Insigne fra Napoli, der har været bedre indtil nu i denne sæson.

Florenzi har efterhånden opnået superstjernestatus på Romas hold. Man nævner altid Totti og De Rossi som kulturbærerne – men Florenzi kan man med rette putte i samme kategori. Han har endda outperformede dem begge det seneste lange stykke tid. Det ses også i medierne, hvor han får mere og mere spalteplads.

Der er også en vis portion lederpotentiale i knægten. Dette så man seneste efter nederlaget til BATE i CL.
Her stillede han sig som den første ud foran kameraerne og fortalte om hvor forfærdelig en indsats Roma havde leveret og at spillerne ikke kunne være dette bekendt – hverken over for dem selv og i særdeleshed fansene. Det viser anførerpotentiale!

Måske er det ham, vi bør omtale som ”Capitano Futuro”?

5

6 kommentarer

DanieleTotti
377 indlæg.
d. 16/10/15 18:05

Fedt indlæg.

Fantastisk fodboldspiller der virkelig har vist hvor langt man kommer med evigt gåpåmod og hårdt arbejde. En fantastisk rollemodel for alle de unge spillere der virkelig skal tage hans indstilling til sig! Og dejligt med en ny romer i truppen der brænder for klubben!


Tottithorsen
1262 indlæg.
d. 17/10/15 11:47

Helt klart Capitano Futuro, og forventer egentlig han overtager anførerbindet indenfor en kort årrække... medmindre Totti spiller til han er 50 år!
Fed indstilling Florenzi har, giver sig max hver eneste kamp og er en yderst fair og sympatisk spiller... !!


burhøi
79 indlæg.
d. 17/10/15 21:25

Florenzi er kimen af romersk blod og fantastisk at vi nu har en spiller, der har det, der skal til for at tage over for vores store ikon Totti. Florenzi er klart den spiller, holdets stamme skal bygges op om og med De Rossi som capitano de næste par år, er Florenzi klar til at tage styringen af holdet de næste mange år og han er den eneste, der måske kan løfte arven efter næsten 25 år med Totti! Med Florenzi er der håb for fremtiden uden den største AS ROMA spiller F.Totti! Florenzi er ganske enkelt den eneste, der kan føre klubidentiteten videre.


Sofus
1910 indlæg.
d. 18/10/15 01:25

Fedt indlæg!

Jeg tror heller ikke at der nogen tvivl om hvilket navn der skal stå bag på min næste Roma-trøje. Florenzi er uden tvivl Romas fremtid - en vaskeægte klubmand.


Crap_Bag
630 indlæg.
d. 18/10/15 19:44

Tak for indlægget Wør£n!

En ting jeg også har bidt mærke i, mht. Florenzi, er at han virker til at være en meget intelligent spiller. Det er bla. også derfor han kan dække nærmest alle positioner, på nær lige målet måske.. Jeg er stor fan!


NEMO
331 indlæg.
d. 25/10/15 13:15

Super fedt indlæg! Dejligt at læse! :)
Mere af det tak!


Seneste Nyheder

Sassuolo v Roma
(03/12/23) 18 0


Roma v Udinese
(26/11/23) 15 1


Lazio v Roma
(12/11/23) 21 1


Slavia Prag v Roma
(09/11/23) 23 0


Roma v Lecce
(05/11/23) 36 2


Inter v Roma
(29/10/23) 15 1


Roma v Monza
(22/10/23) 26 0


Roma - Servette
(05/10/23) 2


Roma - Frosinone
(01/10/23) 24 0


Genoa v Roma
(28/09/23) 43 0


Kontakt | Copyright 2003-2023 | Credits | Retningslinier | Roma Club Danimarca