Login
Glemt password Opret bruger

Derby arrangement

Derby Feb 2014.jpg

Kategori: Roma Club Danimarca

Kilde: Altom-italienskfodbold.dk

Skrevet d. 10/02/14 20:59 af Kim89

Hej alle sammen, jeg har skrevet denne her artikel til
altom-italienskfodbold.dk om vores derby arrangemet i går. Og den skal da også lige smides her ind.

Arrangementet startede for mit vedkommende, allerede Lørdag eftermiddag, da min følgesvend Karsten og jeg, steg på Aarhus-København bussen i Aarhus. Efter en tur på lidt over 3 timer, kom vi til København, hvor vi blev modtaget, af vores vært og Roma fan siden start 80erne Jesper ”Falcao”.

Så tog vi straks ind på Krølben, som er den bar RCD normalt ser Roma kampe på. Der fik vi følgeskab, af Søren Weikop, som kom forbi. Så sad vi 4 Romafans der og så noget calcio, for der var jo både Fiorentina – Atalanta og Napoli – Milan, på tv den lørdag aften. Og man siger jo aldrig nej til at se noget calcio. Det var jo en god opvarmning, til det der sgu ske dagen efter: Derby della Capitale.

Søndag klokken lidt i et ankom vi til, de lokaler, hvor Derby arrangementet skulle afholdes. Karsten, Jesper og jeg var de første der kom, men inden for det næste stykke tid, kom resten af RCDs bestyrelse og begyndte, at stille an, til dagens arrangement. RCDs bestyrelse består af. Jonas, Andreas, Mikkel G, Mikkel S, Christian og Jesper ”Falcao”, Søren Weikop og Benjamin.

Da der var hængt banner op, og baren var gjort klar osv. tog jeg mig lige en snak, med Jonas Westerdahl, præsident for RCD, og jeg talte lidt med ham, om RCD, men også generelt fan kultur i Danmark, blandt italienske klubber. Og det interview får i så nu.

Var det tanken, da I startede fanklubben, at i ville lave den slags arrangementer her?

"Ja det var tanken da vi startede, at vi ville lave sådan noget her, Der var begyndt, at komme en del folk, på Krølben i sin tid, så vi tænkte der var baggrund for, at starte en fanklub, og lave arrangementer som det her. Da vi startede, havde vi håbet på 50 medlemmer, men nu er vi lige over 100, så det er stort.” udtaler Jonas.

Så spørger jeg lidt ind til, om Jonas har en fornemmelse af, hvordan det ser ud, med fans, af andre italienske hold i Danmark, om de har noget der ligner det RCD har skabt. Til det svarer Jonas.

"Det virker ikke til der er, så mange fans, af italienske klubber, der laver arrangementer som det her. Inter har en smule, der minder om det her, men ellers er der ikke rigtig noget, der minder om det vi laver”

Efterfølgende spørger jeg Jonas, hvad er det så i som RCD bestyrelse gør for, at samle folk omkring Roma kampe?

"Jamen for det første, har vi et fast mødested, stort set alle Romas kampe, bliver vist på Krølben. Det er nemmere, at samle folk, når det er det samme sted man mødes. Der er så lige de store kampe, som derbyerne og specielt Coppa finalen sidste år, hvor vi rykker til større lokaler end det Krølben kan tilbyde. Udover kampene, så arbejder bestyrelsen hårdt for, at finde aftaler, der kan gavne klubbens medlemmer, eksempelvis rabat aftale med Cmore, rabat på Krølben osv. Og så brænder bestyrelsen for, at det vi laver, og det er nok, det bedste argument for, at RCD er blevet så stor som vi er.”

Efter min snak med Jonas er klokken efterhånden blevet 14:30, så der begynder, at komme flere og flere mennesker til. Så blevet der smækket nogle klip fra gamle derby opgør, op på storskærmen. (kun dem Roma har vundet selvfølgelig!!) 10 minutter i kamp start er der efterhånden dukket 50 personer op, og da kampen går i gang, har vi rundet de 70 personer. Det er en god blanding, af folk, der kommer til sådan et arrangement. Der kommer børn og voksene, der kommer danskere og italienere, men en ting har vi alle sammen tilfælles, der banker et glødende romanisti hjerte i os alle sammen.

Da kampen går i gang, er der en nervøs stemning i lokalet, det er jo et derby vi taler om, og vi må for guds skyld ikke tabe til Lazio i dag. Den nervøse stemning fortsætter med, at være der ind til jublen bryder ud efter 24 minutters spil. Gervinho har scoret, eller det troede vi da, men efter noget tid, finder vi ud af, at han fejlagtigt blev dømt offside. Så var vi tilbage ved den nervøse stemning igen.
I pausen af kampen, går folk ned og køber lidt forfriskninger i baren, og får klaret andre gøre mål, så man er klar til anden halvleg.
I anden halvleg, sker der ikke det helt vilde i kampen, men i lokalet i det indre København bliver der sunget Lazio hadske sange, samt klappet respektfuldt, da vores kære Il Capitano, Francesco Totti blev skiftet ud, med Destro.

Kampen slutter 0-0, så det var et skuffende resultat. Men det ændre ikke ved det faktum, at RCD endnu en gang havde fået, stablet et fedt arrangement på benene!!"

Kim

Fotograf Karsten Andersen.





4

2 kommentarer

grandefalcao
35 indlæg.
d. 11/02/14 07:09

Rigtig god artikel Kim, mere fra din skarpe pen :)

1


Kim89
1171 indlæg.
d. 11/02/14 08:30

Jeg skal gøre, hvad jeg kan, men jeg tror aldrig, jeg kommer til, at skrive sådan noget som det der igen. Eller jo, det sgu da være omkring vores tur til Rom :-)


Seneste Nyheder

EL: Roma - Milan
(18/04/24) 10 0


Udinese - Roma
(14/04/24) 36 0


EL: Milan - Roma
(11/04/24) 10 0


Så er der Derby!!
(06/04/24) 16 0


Lecce - Roma
(01/04/24) 23 0


Sæsonen slutter med 2 hårde måneder
(31/03/24) 1


AS Roma - Sassuolo
(17/03/24) 23 0


EL: Brighton - AS Roma
(14/03/24) 33 0


Fiorentina - AS Roma
(10/03/24) 72 0


Europa League: AS Roma vs. Brighton
(07/03/24) 14 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma