Kategori: Referat

Kilde: as-roma.dk

Skrevet d. 02/10/08 01:26 af Andreas

Det var to hold der begge havde kniven for struben da de her til aften gik ind på Stade Chaban-Delmes i vin-byen,Bordeaux.
Efter sidste rundes pinlige nederlag til de rumænske debutanter fra Cluj, var kravet til Roma-spillerne klart; point – og helst 3 af slagsen. Værterne havde ligeledes indledt årets Champions League-færd med et nederlag, dog et mere tåleligt af slagsen til gruppens favorit, Chelsea.

Kampen startede i et lavt tempo, hvor det var tydeligt at begge hold gerne ville se modstanderen an og undgå at begå nogle dumheder i kampens begyndelse. Det var dog Bordeaux der først begyndte at røre på sig og komme frem til muligheder. Efter godt og vel otte minutter kunne det allerede være gået galt da Jussie modtog en aflevering i dybden og rev sig fri af Roma-forsvaret, men heldigvis kom Doni godt ud og fik pareret den svage afslutning med en fodparade.

Første gang Bordeaux-målmand Valverde kom i aktion var efter 11 minutter, da Roma fik tilkendt frispark 10 meter uden for feltet i venstre side af bane. Aquilani slog en blanding af et indlæg og et skud på mål der havde retning mod det fjerneste målhjørne, men Valverde, der afløste en skadet Ulrich Ramé, kom fint op og vippe bolden ud til hjørnespark.

Herefter begyndte franskmændene at sætte sig mere og mere på tingene, hovedsageligt på grund af det meget usammenhængende spil fra Roma’s side. I den periode af kampen var det udelukkende defensive der holdt Roma inde i kampen, efter som midtbane og angrebet sjældent formåede at fastholde spillet på modstanderens banehalvdel i længere tid af gangen. Det skal dog også siges at værterne heller ikke kom frem til de helt store muligheder.
Efter 18 minutter blev det dog rigtig farligt, da Roma-forsvaret ikke fik clearet ordentligt. Marokkanske Chamakh opsnappede bolden i venstre side af Roma-feltet og lagde kort aflevering til Yoann Gourcuff, der på kanten af feltet og med en mand i ryggen fik vendt rundt og affyret et meget velplaceret skud helt ude ved Doni’s venstre opstander, ude for rækkevidde af brasilianeren. Det var et flot og velfortjent mål.

Få minutter senere havde Roma muligheden for at svare igen, da man endnu en gang fik tilkendt frispark. Denne gang midtfor målet ca. 15 meter ude. Riise, sendte et brag af en kanonkugle af sted, men uheldigvis manglede præcisionen og skuddet gik omtrent en meter forbi den højre opstander.

Derefter satte Bordeaux sig endnu engang på begivenhederne, igen uden at være rigtig farlige. Mens Roma fortsatte med at spille langt under niveau. Vi skal hen til det 36. minut før der igen skete noget. Franskmændenes Carlos Henrique modtog et direkte rødt kort fra kampens dommer, efter at have placeret en arm i ansigtet på Perrotta. En mand i overtal forsøgte Roma nu at forcere, mens Bordeaux fortog et par taktiske udskiftninger. Det store Roma-pres udeblev dog og holdene kunne gå til pause med hjemmeholdet i front med et enkelt mål.

Anden halvleg tog over hvor første sluttede. Massevis af fejl var gjorde at kampen ikke rigtig fandt sin rytme, mens det tiltagende regnvejr heller ikke gjorde kampen mere underholdende.

Kun 5 minutter inde i anden halvleg foretog Spalletti sin første udskiftning, da Julio Baptista erstattede en meget svagt spillede Jeremy Menez.
Udskiftning gav ikke noget umiddelbart noget resultat og frustrationerne begyndte vise sig hos spillerne. Inden for kort tid modtog Panucci, Taddei, Baptista og De Rossi alle advarsler for irritations-frispark og lignende.
Roma fik dog endelig sat et ordentligt pres i scene og efter 64 minutter gav det gevinst. På et hjørnespark steg fødselsdagsbarnet, Mirko Vucinic op ved forreste stolpe og headede udligningen ind bag en fremstormende Valverde.
Målet gav spillerne mere mod på tilværelsen og presset fortsatte mod Bordeaux-målet, og efter 71 minutter kunne dagens andet fødselsdagsbarn juble. Roma fik tildelt frispart få meter uden for feltet og denne gang blev det Baptista der forsøgte sig, og med held. Et smukt udført frispark gik over muren og dykkede ned helt uden ved den højre opstander, uden chance for Valverde.

Roma forsatte med at angribe og indskiftede Okaka Chuka havde flere muligheder for at udbygge føringen, uden held.
Kampen blev dog lukket med knap 10 minutter igen. Det franske hold gik mere og mere i opløsning og på et angreb i venstre side af banen blev der slået en høj tværgående aflevering til Taddei, som helflugtede bolden ind foran mål hvor Baptista kastede sig frem og satte indersiden på bolden der røg i nettet. Andet mål af brasilianeren og 3-1 til Roma.

Kampen var nu reelt afgjort og de sidste minutter bød ikke på megen dramatik.
Roma fik alt så 3 vigtige point i kampen om avancement fra gruppen og ligger på en trejde plads inden næsten rundes opgør på Chelsea på Stamford Bridge.