Login
Glemt password Opret bruger

Mercato2014 - forstærket?

Kategori: Transfer og rygter

Skrevet d. 05/09/14 11:26 af DanieleTotti

Hej. Jeg vil her forsøge at give mit blik på om vi er styrket eller ej igennem denne sommers transfervindue, forud for en spændende sæson med Champions League for første gang i mange år. Jeg håber i vil være med til at debattere dette oplæg på en fornuftig måde. Det kan måske være et lille tidsfordriv i denne ulidelige landskampspause inden sæsonen for alvor går i gang.

Listen over transfers er taget herinde fra siden (link). Jeg vil behandle kæderne enkeltvis, startende bagest med målmændene og bevæge mig frem til angrebet. Jeg vil forsøge at give min vurdering af styrker og mangler på vores kæder, og om der er blevet styrket eller svækket. Den samlede liste ses i linket, mens jeg her vil fokusere på de vigtigste transfers der har relation til førsteholdet.

Oplægget vil komme i 3 dele: forsvar + målmand, midtbanen og angrebet. Dette for ikke at gøre det alt for uoverskueligt med for meget på en gang.

Målmænd
Morgan de Sanctis(1. valg)
Lukas Skorupski(2. valg)
Bogdan Lobont(3. valg)

På målmandsposten er der ikke sket udskiftninger. De Sanctis er stadig førstevalg, 1 år ældre. Sluttede sidste sæson af med en skade, hvor Skorupski fik chancen og spillede sig op som 2. valg efter Sanctis.
Vurderingen er at vi ikke er svækket på denne post. De Sanctis var godt oppe i årene sidste sæson også, og jeg ser ham ikke miste særligt i niveau. De Sanctis var et røverkøb, og er en af de bedste målmænd i Serie A. Desuden har han en fantastisk professionel attitude og er meget animerende, hvilket er et fantastisk bidrag til holdet udover sin store rutine.
Skorupski gjorde det okay som backup i slutningen af sidste sæson og i de indledende venskabskampe til denne. Dog anser jeg ham ikke for at have niveauet til at kunne bære posten som 1. målmand på et storhold, og jeg mener derfor at vi enten til vinter eller næste sæson skal have en ny målmand. Han laver nogle fantastiske redninger indimellem, men vi har altså haft et par døgnfluer af den slags før der ikke rigtig blev til noget ved regulær spilletid(Julio Sergio, Goichochichea).

Vurdering: 4 af 6 stjerner.

Forsvaret
Ud:
Benatia
Dodo
Jedvaj
Romagnoli
Rafael Toloi
Ind:
Emanuelson
Kostas Manolas
Jose Holebas
Ashley Cole
Davide Astori
Mapou Yanga-Mbiwa

Centerforsvaret:
Den største profil der har forladt klubben er selvfølgelig Benatia, der af uransagelige grunde og alt for mange forskellige udmeldinger blev solgt. Sandheden var vel nok at Roma ikke var stor nok til ham selv i sine øjne. Og så er det fint at sende ham afsted. Syntes dog det var en skam han ikke kom til galehuset Manchester United, men sådan blev det ikke. Han hjalp os til Champions League sidste sæson og vi fordoblede salgsprisen i forhold til indkøbsprisen på et år.
Ind er kommet Manolas, Astori og Mbiwa. Hvilket giver os et centralt forsvar der består af: Castan, Astori, Manolas, Mbiwa og til dels De Rossi der kan vikariere.
Forstærket eller ej? Tja. Mange vil nok mene svækket med afgangen af Benatia. Ja han var nok den største profil i centerforsvaret sidste sæson. Der er dog en tendens til at undervurdere Castan der har været en profil de sidste 3 sæsoner. De 2 første, som den bedste i centerforsvaret. I sidste sæson vil jeg mene at han ikke var så meget dårligere end Benatia, men blev overstrålet af ham. Og gudskelov for det, så har vi netop beholdt ham uden de store kvaler.
Med Benatia mister vi helt klart lederen i forsvaret. Oveni det en duelstærk spiller med fantastisk timing – disse ting bliver erstattet af Manolas, næsten til fulde. På det forsvarsmæssige plan mener jeg ikke vi mister det helt store med de meget kompetente erstatninger vi har fået.
Det usikre element her i forsvaret er hvem der skal være den nye styrmand. Noget som Castan ikke har overbevist sig som før. Mit bud vil være Astori der kender ligaen, er den mest rutinerede og er bekendt med rollen fra sin tidligere klub. Kan han fastholde et højt niveau og styre forsvaret vil det være fantastisk.

Styrket eller ej? Jeg vil mene at vi overall er styrket. Vi har mistet en klassespiller og en udmærket spiller(Toloi) og fået 3 rigtigt gode ind. Derudover har vi mistet vores 4. valg som var en usikker blanding af 2 unge talenter. Vores topniveau er måske faldet lidt med afgangen af Benatia, men overall er det et bedre og stærkt centerforsvar vi har, der er bedre rustet til det udvidede og mere forventningspressede program vi går i møde. 5 af 6 stjerner.

Venstre back:
En anden stor profil der har forladt klubben er Dodo. Han spillede en fin sæson, og forlod os i forhold til vores rivaler. Jeg ligger dog ikke det store i det. Jeg tror Sabatini har set rigtigt her. Dodo har haft mange skader i løbet af sin korte tid i klubben, og jeg tror det er helt fornuftigt at tjene lidt penge på at smide ham afsted. Jeg vil tro at han i korte perioder kommer til at gøre en forskel for Inter rent offensivt, men i løbet af 2-3 år ryger videre til en mindre klub eller tilbage til Brasilien for en slik grundet vedvarende skadesproblemer. Fint salg.
Ud:
Romagnoli
Dodo
(Balzaretti?)
Ind:
Holebas
Cole
Emanuelson.

Her er der altså sket en total udskiftning. Ud er gået Dodo og Romagnoli der spillede der størstedelen af sidste sæson grundet Balzarettis skade. En skade der stadig gør det usikkert hvornår han er fit igen, og derfor sat i parentes.
Ind er kommet Ashley Cole fra Chelsea og Holebas fra Olympiakos.
Ind er altså kommet to rutinerede herrer på 33 og 30 i stedet for de to unge talenter. Jeg havde gerne set vi havde beholdt Romagnoli, mens salget af Dodo er fint. Alt i alt får vi solide og rutinerede på positionen, der begge har prøvet at vinde titler og spille på europæisk topplan. Jeg mener derfor at selvom det selvfølgelig er ærgerligt at miste talenter er vi helt klart styrket på denne position.
5 af 6 stjerner.

Højre back:
Ingen udskiftninger her. Væk er måske gået Jedvaj der kan spille der, men ikke noget vildt. Ellers er der stadig gode gamle Maicon og solide Torosidis på pladsen. Maicon spillede fremragende sidste sæson, mens Torosidis oftest er solid, men godt kan falde ud i nogle kampe. Status quo vil jeg tro. Der er dog en lille tanke der nager mig. Og det er Maicon. Om han er professionel nok til at holde niveauet denne sæson også? Sidste sæson havde han en gulerod i VM på hjemmebane, hvor det var nødvendigt at han spillede og spillede godt for at komme med. Det er før set at brasilianske spillere har en lidt tvivlsom professionalisme. Om det er tilfældet med Maicon vil jeg ikke sidde og påstå, men muligheden kan foreligge, da han ikke længere har den førnævnte motivationsfaktor.
5 af 6 stjerner.

Generelt:
Vil jeg mene vi er forstærket i bredden og på rutinen. Noget som kan blive vigtigt denne sæson. Sammenlagt må det også ende på 5 af 6 stjerner, og jeg vil mene at vi har det bedste eller andet bedste forsvar i Serie A i kamp med Juventus. I de bageste kæder er vi derfor på papiret helt klart rustet til at tage kampen op med både Champions League og Serie A. Well done Sabatini og co.!
Det eneste der ærgrer mig er at vi ikke fik Basa. Havde vi fået ham havde vi fået vores styrmand og jeg ville gerne have sat os op på 6 stjerner! Go for it til vinter Saba.

1

4 kommentarer

AS-Roma-Italien
1419 indlæg.
d. 05/09/14 20:01

Stor cadeau til at du har brugt tid på skrive artiklen. Virkelig meget er lavet i en god analyse, men har faldt dog også over nogle ting jeg virkelig er uenig i.


At sammenligne Julio Sergio med Goichochichea er virkelig en hån.
Og at kalde ham en døgnflue er også lidt hårdt.

Manden var en af de helt store i sæsonen 2009-10.

En af de vigtigste spillere der var med til at holde os inde i mesterskabs kampen.
Folk glemmer det lidt.

Og hold da helt op. Nu er Dodo en stor profil for os?

Manden var piv elendig.

Er Romagnoli egentlig ikke centerforsvar, som vi også brugte ham som?

Det er Jedvaj også.

[Rettet af: AS-Roma-Italien - 05/09/2014 - 20:09]


bobo
79 indlæg.
d. 06/09/14 11:58

romagnoli er centerforsvar, men spillede sidste sæson nogle kampe som back


DanieleTotti
377 indlæg.
d. 07/09/14 09:00

Måske den direkte sammenligning med Goichochea og Sergio var lidt overdrevet. Jeg mener dog stadig at grundkarakteristikken er den samme: en målmand der ret beset kun havde kvaliteter som shotstopper inde på stregen. Og de har altså vist sig ikke at holde så lang tid :) Sandt at Sergio gjorde det fint i mere eller mindre en hel sæson. Men han formåede ikke at vise et bredt udvalg af talenter som en målmand skal have.

Er Romagnoli egentlig ikke centerforsvar, som vi også brugte ham som?

Romagnoli er af natur centerforsvarer, jo. Garcia brugte ham i sidste sæson i 11 kampe. De 10 som venstreback, og derfor er han nævnt som venstre back i denne gennemgang :) Den foregående sæson blev han skiftet ind i sidste minut, som centerforsvarer en enkelt gang.

Jedvaj er lidt sværere. Men i denne sæson har han spillet 5 kampe, 4 som højre back og en som centerforsvarer. Han fik 1 kamp for os sidste sæson, også som højre back. I Kroatiens sidste landskamp blev han skiftet ind på højre back i stedet Srna. Der blev han i løbet af den korte tid rundbarberet af Cypern, og var mildest talt ikke imponerende! Men on topic: Han er på seniorniveau primært blevet brugt som højre back og det har jeg altså valgt at forholde mig til. Det kan være, specielt med Jedvaj i og med at han er så ung, at han i fremtiden når han bliver lidt stærkere og mere rutineret bliver rykket ind i det centrale forsvar.

Og hold da helt op. Nu er Dodo en stor profil for os?

Manden var piv elendig.


En stor profil er overdrevet, det vil jeg give dig ret i. Men han er den af vores venstre backs der spillede flest kampe på positionen sidste sæson, hvor vi havde et af de bedste forsvar i Serie A, og derfor mener jeg godt at han kan kaldes en profil og absolut ikke piv elendig.Tak for kritik, jeg satser på at gennemgang af midtbanen bliver lagt op tirsdag.


AS-Roma-Italien
1419 indlæg.
d. 08/09/14 20:15

@Daniele Totti


Tak for dit svar og for din begrundelse af hvorfor du har skrevet som du har.

Det var bestemt ikke ment for at rage din artikel ned eller noget. Overhovedet ikke.
Der var bare nogle ting jeg lige synes var lidt overdrevet skrevet.
Jeg er glad for at du ikke tog den personlig, men tog den til dig.

Glæder mig til din artikel omkring midtbanen og angrebet.


Seneste Blogs

Mercato - Vinter 2018
(31/01/18) 1


Mercato - Sommer 2017
(01/07/17) 12 0


Mercato - Vinter 2017
(04/01/17) 0


Mercato - Sommer 2016
(06/07/16) 0


Mercato - Vinter 2016
(03/01/16) 0


Palermo - AS Roma
(04/10/15) 40 0


AS Roma - Carpi
(26/09/15) 41 0


Sampdoria - AS Roma
(23/09/15) 55 0


AS Roma - Sassuolo
(20/09/15) 74 1


Roma - Barcelona
(16/09/15) 17 0


Kontakt | Copyright 2003-2021 | Credits | Retningslinier | Roma Club Danimarca