Login
Glemt password Opret bruger

Er Enrique den rigtige på længere sigt?

Kategori: Klubben

Skrevet d. 11/04/12 11:47 af Kim89

Vi befinder os lige pt. på en skillevej, hvor den ene halvdel af Roma fans vil have Enrique fyret og har mistet troen på projektet, mens den anden halvdel er mere tålmodige og tror tingene nok skal løse sig. Hvem der har ret er ikke helt til at sige, fordi der har været resultater der peger i begge retninger.

Selv syntes jeg hele ideen om at bygge et hold op og lave et ”projekt” er en ganske god tanke, jeg tror bare det kræver en hel bestemt træner type, Jeg vil mene det kræver en træner type som er indstillet på at han skal være i en klub i rigtig mange år en type som Sir Alex, som Wenger. En træner der er villig til at sætte klubben før alt andet og jeg har min tvivl om Enrique er den type træner, bruger han ikke bare Roma som P plads ind til træner sædet i Barca er frit?? Jeg ved det ikke, men det er en tanke der har været oppe at vende her på siden før.

Hvis det er tilfældet at Enrique har tænkt sig at smutte til Barca når han får muligheden, er han så den rette mand til projektet? Jeg ved godt han har den spil filosofi som de nye ejere gerne vil have og set ud fra det synspunkt er han jo nok den rette, når de nu ikke kunne få Guardiola, men når projektet nu går ud på at bygge et tophold der kan kæmpe med om Scudettoen og måske Champions League er det så godt at vælge en træner som kunne finde på at smutte ”hjem” efter 2år fordi han har fået muligheden for at træne det hold hans hjerte tilhøre? Jeg mener det er at lege med ilden eller hvad skal man sige fordi, i tilfælde af Enrique smutter efter 2 år, så står vi igen i en situation hvor vi skal til at bygge et nyt hold op så det ville jo være et skridt tilbage.

Så jeg ville mene at det rigtige at gøre, hvis man vil lave et projekt ville være at satse alt på at finde en træner der selv har spillet i klubben, fordi så er man sikker på han vil blive på sin plads, ind til han stopper med at være træner eller bliver fyret alt efter hvordan resultaterne er gået.

Jeg er ikke i tvivl om at Enrique kæmper en vis del ud af bukserne hver dag han er i klubben, for at få projektet til at lykkedes, spørgsmålet er så bare hvad han gør den dag Barca står og banker på døren. Vælger han så at blive ved os eller vælger han sin hjerte klub??

Hvad tænker i om det?? Tror i Enrique er den rette man hvis man vil bygge et hold op der vinder alt over en lang periode? Og tror i han vælger Roma eller Barca den dag han får valget?






26 kommentarer


RalleloveRoma
143 indlæg.
d. 11/04/12 20:43

interressandt emne du bringer op!
jeg er bange for LE måske ikke er den rette, jeg var meget skeptisk i starten over at vi ansatte en træner som kun har trænet et B hold. men min tiltro voksede som sæsonen gled. men er nu igen meget i tvivl. Om LE forlader os tilfordel for Barca ved jeg ikke men en ting er sikkert, hvis han forlader klubben tilfordel for dem, skal han ikke så meget som tænke på at sætte sine ben i Roms gader igen!!
men hvem skal hentes ind som ny træner hvis vi skipper LE???



Kim89
1171 indlæg.
d. 11/04/12 20:54

Altså jeg har hele sæsonen sagt at jeg syntes det var synd ikke at give Montella, en fuld sæson. Han gjore det da okay i de kampe han trænede holdet der i sidste sæson, når man tænker på at han jo ikke havde mulighed for at forstærke holdet.

Nu er vi snart ved at være i slutningen af sæsonen og med den sæson Catania har haft så ville jeg stadig mene Montella er den rigtige, også fordi hans hjerte ligger i Rom. Og det er sådan en træner man har brug for efter min mening hvis man vil bygge et hold op på den rigtige måde.

Sgu det ikke være Montella kunne man jo drømme om Capello igen eller Ancelotti. Man kunne også tænke kreativt og giv den til Totti :-)

1

Tot10
61 indlæg.
d. 12/04/12 12:04

LE er p.t. den rigtige vej. Han har den fodboldfilosofiske tilgang der kan løfte vores spil fra Ranieris rædsel (der efter min mening får catenaccio til at ligne totalfodbold) til det dynamiske Roma der tidligere har lagt pres på modstanderne fremfor at spille afventende.

Spaletti dyrkede også den offensive tilgang med pres på modstanderne gennem eks. hurtig igangsættelse ved standardsituationer og hurtige kombinationer (dog oftest med Totti som playmaker, hvilket havde sine styrker og svagheder i forhold til selve konceptet) - og Capello fik også etableret et system der tilgodeså de offensive kvaliteter. Hvem husker ikke Montella, Batistuta, Delvecchio og Balbo på det hold der prydede sig af offensive personligheder?) Så med historien som en slags sandhedsvidne, så mener jeg bestemt at LEs tilgang og ide er rigtig, og netop fordi han fik chancen for A-level experience hos Roma, så er han nok ikke så hurtig til at flyve videre...og om han flytter til Barcelona er i min bog en nonsens debat, for hvilken manager ville ikke sige "Ja tak" hvis Barcelona banker på døren?

Spørgsmålet er blot, om ledelsen fortsat vil bakke op om LE efter 2013; men p.t. lader det til at de eneste der er ude efter ham er os fans...både spillere og ledelse støtter op om LE og det nye prjekt i Roma. Og det kan jo undre...

[Rettet af: Tot10 - 12/04/12 - 12:06]


Kim89
1171 indlæg.
d. 12/04/12 12:10

Jeg ville ikke sige ja tak hvis Barca kom og bankede på, det tror jeg ikke nogen Roma fans ville, så derfor mener jeg det er en gammel spiller man skal have til at styre projektet og ikke en træner hvis kærelighed ligger i en anden klub.

Fordi skal man opbygge et projekt, så må det bare ikke være en mulighed at ens træner siger farvel og tak og smutter til Barca efter 2-3 år.


asromadk
3632 indlæg.
d. 12/04/12 14:01

Nej det ville du vel ikke Kim ;)

Og du mener jo også at man skal være stavnsbundet til EN klub hele sin karriere?

Maaa dio! Che cassino!


Tot10
61 indlæg.
d. 12/04/12 16:17

@Kim89
Al respekt for din loyalitet. Og jeg mener da også at vi i Roma har en særlig ånd der gør at selv store stjerner tænker sig om inden de takker ja til (andre) storklubber rundt om i Europa. Jeg er da stolt over at (mindst) to af de sidste 10 års største talenter på en fodboldbane har tænkt sig at blive gamle med La Magicca...og også tidligere har haft egne talenter mlandt start-11'eren og gamle spillere som trænere i en lind strøm (ok - lidt overdrevet, men alligevel).

Når det så er sagt, så skal der meget til at overbevise mig om, at et tilbud om at coache Barca ikke ville få selv Montella i tænkeboksen...så jeg holder ved mit standpunkt, at selvom man har en loyal og dygtig manager ved roret, så er risikoen for "miste" denne til en anden storklub altid present. Jeg vel vove den påstand, at de fleste mangers ville takke ja til Barcelona (eller Real Madrid/Man U./etc.) blot fordi nok ville ærgre sig over at ikke have gjort det senere hen i karrieren. Og hvor mange af Romas managers har været her til de faldt døde om i trænerstolen - alt har en ende, selv for en Romanista i trænersædet (Mazzone?)...

Omvendt er det ikke uden grund, at LE har valgt netop vores klub - og derfor tror jeg heller ikke han løber af pladsen med det samme...og jeg tror ikke at ledelsen i Barcelona mener han er klar til at overtage fra Guardiola just yet. Jeg mener derfor det er nonsens at diskutere hvorvidt LE skulle smutte lige om lidt - med mindre han selvfølgelig bliver sat fra bestillingen af Sabatini...men det er en anden snak.
;-)


Kim89
1171 indlæg.
d. 12/04/12 19:43

Asromadk

Hehe ja hvis først jeg var blevet træner for Roma, så skulle jeg nok blive på min pind :D

Tot10
Faktisk så nægter jeg at tro på Montella ville smutte til Barca eller Real hvis han fik tilbudet, fordi han der ville vide at en forkert bevægelse så er du fyret.

Men led den nu ligge der, jeg er overbevist om at der stadig findes trænere og spillere der er loyale over for deres klub lige meget hvem der end vil have dem, og du har en anden holdning og det er fair nok :-)


Tomas R
374 indlæg.
d. 12/04/12 21:23

Jeg synes det er et rigtigt interessant indlæg - og gode kommentarer.

problemet er som altid, at vi ikke ved en skid om, hvad LE tænker. Jeg har ikke set ham ytre sig på en krypitks måde a la Mourinho i Madrid, hvor man bliver i tvivl om engagementet.

Fra mit synspuunkt er problemet, at hvis vi vil det der "Barceroma"-projekt (undskyld sprogbruget :-)) ... hvem skal så tage over, hvis LE skrider.

Hverken Ancelotti eller Capello, som mange drømmer om, dyrker det der offensive spil.
Og hvad er det lige de to egentlig kan, hvis ikke de har mega-dyre stjerner at trække på?
Jeg synes begejstringen for dem er overdrevet - gamle Roma-spillere eller ej.
Husk i øvrigt at hverken Ferguson eller Wenger havde sindssygt store resultater før de blev trænere i to af Englands største klubber.
Så da hellere Mancini - Bielsa.

Hvordan lyder det?





asromadk
3632 indlæg.
d. 12/04/12 21:36

Præcis. Fx Bielsa - Men hvad fanden er så den store forskel? Det går jo okay med LE.

Folk må simpelthen bare tage et skud med tålmodighed snart - det kan ikke være rigtigt manden ikke bare kan få lov til at tage 1 season, og SÅ kan folk snakke kort om han skal have en mere eller ej.

Det er en så skidt tendens at der altid skal spekuleres så meget i trænerposten; giv nu manden og holdet lidt ro.

1

Kim89
1171 indlæg.
d. 12/04/12 21:43

Det er også en af grundene til jeg ikke syntes L.E. er den rigtige type til et projekt som dette, fordi hvis han beslutter sig for at smutte, så er der ikke nogen der kan gå direkte ind og føre spille stilen vidre.

Men af de to trænere du nævner Tomas R så skal det være Bielsa, fordi Mancini er for altid dømt som en taber træner i min verden, fordi det skal man være for at træne City :D

Det med Sir Alex er så ikke helt rigtigt han havde vundet UEFA cuppen og UEFA super cuppen med Aberdeen inden han kom til United. samt 3 skotske mesterskaber og 4 pokaltitler.
Og Wenger Havde vundet det franske mesterskab + pokalturnering samt blevet nummer 2 i cup winners cup, der udover havde han to titler for Japan.
Så de havde begge vundet ting før de kom til deres klubber.

Men jeg ville stadig mene at Totti eller Montella ville være de bedste til at være trænere for sådan et langsigtet projekt :-)


Kim89
1171 indlæg.
d. 12/04/12 21:49

Asromadk

Denne blog er ikke ment som en direkte kritik af L.E. jeg fokusre kun på projektet set ud i fremtiden :-) selvfølgelig skal have den første sæson færdig:-)

spørgsmålet er bare om det er det rigtige valg, når man vil skabe et "projekt" der kan vinde mange titler over en meget lang periode, fordi skal man det, så SKAL man have en træner som Sir Alex og som Wenger som bliver på sin pind i 20 år.
Det er fint nok at give en træner tillid og alt det der, men så skal han sgu også vise total loyalitet og det er der jeg tvivler på L.E. fordi han jo er Barca mand og ikke Roma dreng.

Men tiden må vise om jeg tager fejl og L.E. vil være loyal over for Roma :-)


RalleloveRoma
143 indlæg.
d. 13/04/12 08:33

Montella totti kostalationen lyder bestemt spændende da det jo er to store roma personligheder som kender klubben ud og ind, men har de erfaring nok? jeg synes lidt det er det som er galt med LE han mangler erfaring?
Capello ville være en drøm!!!


Kim89
1171 indlæg.
d. 13/04/12 10:58

Det går da meget godt for Montella i Catania, Og der har han ikke en rød reje at købe dygtige spillere for, så hvad ville han ikke kunne udrette hvis han havde Romas penge i ryggen??
Selv tror jeg han kunne udrette meget store ting :-)


Lupi Junior
208 indlæg.
d. 13/04/12 11:32

Kort svar.

Han er den rigtige.


Kim89
1171 indlæg.
d. 13/04/12 11:43

Så du tror L.E. holder i 10år?? fordi hvis han smutter efter 2-3 så er han jo ikke den rigtige.



asromadk
3632 indlæg.
d. 13/04/12 14:05

Man kan ikke forudse hvad der vil ske i fremtiden Kim.


Tror næppe Sir Alex og Wenger havde planlagt deres karriere sådan som de er blevet.

Det er noget der kommer helt naturligt, og ja måske skal LE om 2-3 år tage stilling til om han vil tilbage til Barca. Og så ville jeg respektere hans valg ligemeget hvad.


MEN. Tænk nu engang hvis manden lige pt tænker at han self skal tilbage til barca, men at han så om 3 år har gang i noget så godt med roma at han ikke vil forlade det.

Er det så ikke synd at der har siddet nogle 2-3 år forinden og har ville spå om fremtiden, og træffe valg for fremtiden uden at vide hvad den bringer?


Who knows? Ingen ved.

Facit er at lige nu er LE træner, han er manden som vi skal tro på!


Kim89
1171 indlæg.
d. 13/04/12 16:11

Asromadk

Du har ret man kan ikke forudsige fremtiden :-) Dog vil jeg stadig mene at oddsene er støre for at L.E. ville smutte til Barca end eks. Montella ville hvis han var træner.
Så derfor vil jeg til hver en tid vælge Montella som træner hvis det var mig :-)

Men du har ret lige pt er L.E. vores træner og ham skal man tro på, MEN hvis han vælger at tage til Barca så skal man ikke respektere noget som helst ved ham, fordi så har Roma ikke betydet noget for ham.

En træner er konen i et gammelt dags ægteskab fra 1800 tallet, hun skal gøre hvad manden siger og blive på sin pind, ind til manden (i dette tilfælde bestyrelsen) beder hende om at smutte :D


RalleloveRoma
143 indlæg.
d. 13/04/12 18:05

hvis LE er i klubben 2-3 år er det da efter min mening helt okay, det er ikke nødvendig vis sundt at man har samme træner i for langt tid, hvis LE kan levere gode resultater i 2-3 år gerne længere tid, er det da helt fint og så kan han da sagtens tage videre. fordi man er i klubben i det meste af sin karriere bliver man ikke en ny Sir Alex eller Wenger. en Thomas Schaaf i Werder bremen har ikke imponeret selv om han har været der i 11-12 år.


Kim89
1171 indlæg.
d. 13/04/12 19:13

Nej vi kan godt blive enige om at man ikke bliver en ny Sir Alex eller Wenger ved at være i en klub i lang tid, det kræver jo selvfølgelig at man vinder, hvis L.E. nu fra næste sæson af bare vinder og vinder med os, så kan han jo lige så godt blive ind til han ikke vinder mere.

med hensyn til Thomas Schaaf så er det en helt anden sag, han er 100% Werder Bremen mand, han har været i klubben siden 1972, først som spiller og siden 1999 har han trænet klubbens første hold og han har da vundet et mesterskab og 5 pokaler samt ført dem til finalen i UEFA cuppen.
Så jeg vil da sige det er da godkendt når man tænker på at hver gang en klub i Tyskland laver noget stort, så skal Bayern nok sørge for at forstærke sig helt sindsygt så de vinder igen, så det er jo ikke nemt at vinde i tyskland jo.


RalleloveRoma
143 indlæg.
d. 13/04/12 21:36

hvis LE kan vinde og vinde skal han self være mere end velkommen resten af sine dage i klubben men han skal ikke blive i mange år hvis han ikke kan tilbyde holdet noget hele tiden.
Bremen og Thomas Schaaf har været meget svingende med placeringerne. men om han er en succes, eller ej. kan man jo have forskellige holdninger til.


Kim89
1171 indlæg.
d. 13/04/12 22:56

Der er vi enige, en træner som ikke har noget specielt tilhørs forhold til klubben, skal smides ud, hvis ikke han kan finde ud af at vinde (ihvertfald efter en tilvænings periode)

Men når det kommer til trænere der har hjertet i klubben som Schaaf har i Werder, Doglish i Liverpool og eventuelt Montella eller Totti en gang i fremtiden for os, så syntes jeg de skal have rigtig rigtig rigtig lang snor, fordi man ved de vil gøre alt hvad der står i deres magt til at føre klubben til tops. Det er ikke altid de gør det, men når de gør det så er følelsen bare lidt bedre fordi det er en af klubbens egne tidliger spillere der gør det :-)


RalleloveRoma
143 indlæg.
d. 13/04/12 23:25

helt enig i at en træner med hjertet i klubben skal have længere snor end normalt, (dog er der en grænse) så længe man bare husker at det er klubben frem for manden og ikke omvendt. men ja Totti og montella ville gøre alt hvad der står i deres magt og ville skulle resultere i længere snor :)



Kim89
1171 indlæg.
d. 13/04/12 23:37

Selvfølgelig skal der være en grænse, og det er så op til klubben at trække den grænse :-)


AS-Roma-Italien
1674 indlæg.
d. 15/04/12 22:25

Både ja og nej.

Hans ideer og den måde han vil spille fodbold på kan jeg godt lide. Men altså for pokker hvor er det forsvar bare piv hamrende ringe. Det var helt utroligt.

Mener også at spillerne bære en del af skylden selv. Lad os se hvordan resten af sæsonen kommer til at gå, også kan man konkludere noget.

En ting til. Roma skal simpelthen til at vinde nogle ude kampe. Går slet ikke at man kun vinder sine hjemmekampe.

Bliver vi ikke bedre til at vinde udekampene og bliver forsvaret ikke bedre næste år:

Ud med LE

Helt nyt forsvar til sommer. Uanset hvad.


asromadk
3632 indlæg.
d. 16/04/12 01:41

[i]Du har ret man kan ikke forudsige fremtiden :-) Dog vil jeg stadig mene at oddsene er støre for at L.E. ville smutte til Barca end eks. Montella ville hvis han var træner.
Så derfor vil jeg til hver en tid vælge Montella som træner hvis det var mig :-)[i]

Det er stadig gætterier fra dit værelse i det mørke jylland...

Såfremt du HAR ret, kan man vel også vende den om at sige at LE højest sandsynlig ikke kan blive fristet af meget andet end Barca.

Ergo kan jeg så konkludere at United fx, til hver en tid ville have nemmere ved at lokke Montella til Manchester som afløser for Sir Alex.


Og sådan kan man blive ved... Alt sammen blot spekulationer. Det er mennesker vi har med at gøre, og hele fodboldverdenen glemmer det tit.


Off topic.


FC Køln.

Ståle fyrer køln med få runder tilbage. Det er alt sammen fint, og det er træneren der kommer før spilleren osv i en fyringsrunde.

Men hvad godt kommer der egentlig ud af det? De starter forfra, og har absolut ingen tillid til beslutningen om at ansætte Ståle.. Men hvor er det lige det efterlader FC Køln? Et kæmpe sort hul hvor intet for alvor giver mening.

Det samme gælder i Roma. Ingen forhastede beslutninger tak. Nu må man give det her noget tid, SELVOM man møder modgang. Ellers så står klubben pludselig igen igen i en ny periode uden hoved og hale i hvad fanden der foregår.






Kim89
1171 indlæg.
d. 16/04/12 10:40

Men de spekulationer er bygget op på at visse trænere har en stor kærighed til deres klub.

L.E. er Barca dreng så hvis han fik muligheden for at træne hans klub ville han sige ja.
Montella er stort set Roma dreng så kom han først til Roma så ville han ikke forlade klubben før han blev fyret eventuelt.

I en klub der ligger til nedrykning som Køln giver det mening at fyre en træner nu, fordi med den nedtur de har haft, så kan de højest sandsynligt ikke vende skuden, og da slet ikke under Ståle. Så det at skifte træner kan endten give et positivt resultat i form af at de vender skuden, (hvilket det så ikke gjore), men det kan også være forbyggelse til et år i 2. Bundesligaen.

Men det er rigtigt med Roma ville det ikke give mening, det giver ikke mening at skifte træner nu, de ting jeg bringer på banen i min blog skulle man have tænkt på inden L.E. kom til klubben, nu er han her også kan de lige så godt se hvor det bære hend af.


Seneste Blogs

Mercato - Vinter 2018
(31/01/18) 1


Mercato - Sommer 2017
(01/07/17) 12 0


Mercato - Vinter 2017
(04/01/17) 0


Mercato - Sommer 2016
(06/07/16) 0


Mercato - Vinter 2016
(03/01/16) 0


Palermo - AS Roma
(04/10/15) 40 0


AS Roma - Carpi
(26/09/15) 41 0


Sampdoria - AS Roma
(23/09/15) 55 0


AS Roma - Sassuolo
(20/09/15) 74 1


Roma - Barcelona
(16/09/15) 17 0


Kontakt | Copyright 2003-2024 | Credits | Retningslinier | Danskere i Roma