Login
Glemt password Opret bruger

Romersk sommer episode II

Kategori: Klubben

Skrevet d. 14/09/14 16:50 af Jonas

Romersk sommer episode II - the Empire strikes back

En vis mand i Rom fra Roma Club Danimarca skrev sidste sommer en stemningsrapport fra den italienske hovedstad. En endog meget skeptisk stemningsrapport. Hvor var det her såkaldte projekt om det nye AS Roma, der skulle være blandt Europas tophold, overhovedet på vej hen. Mere bekymrende kunne man spørge sig selv og andre frustrerede romanisti, om der overhovedet var et projekt.

Det er selvfølgelig en kliché af betydelige proportioner at sige, at AS Roma sidste sæson rejste sig fra asken som en velkendt mytologisk pipfugl. Lad os endelig tage klichéen i brug, for det gjorde Roma altså.

Spillere, trænere og ledere har udtalt, at Romas ekstremt succesfulde sæson begyndte 26. maj 2013 efter det katastrofale nederlag til mågerne fra forstæderne. I løbet af sommeren 2013 var det også som om, der kom en vis entusiasme tilbage. Den nye og ret ukendte træner gav et godt indtryk, gode spillere kom til, og gode spillere forlod klubben. Hvorfor valgte en spiller som Kevin Strootman for eksempel lige Roma, når Manchester United bød sig til? Alle måtte indrømme, at det var fænomenalt købmandskab at få en sådan profit på spillere som Lamela og Marquinhos. Sidst men ikke mindst blev De Rossi i klubben. Alligevel var der en udbredt skepsis, for folk er også hernede meget bevidste om den romerske syge - vi ville se noget, før vi begyndte at tro på noget.

Og man må sige, at vi fik noget at se. I ved, hvordan det gik. Nedgangen i sæsonens sidste kampe gik ingen specielt meget op i. Desværre var Juventus bare for gode til, at den helt store genopstandelse kunne ske.

Nu er Roma der, hvor det udskældte amerikanske ejerskab - som i mellemtiden i den brede offentlighed er blevet halvguder - ønskede at sende Roma hen. Vi skal spille Champions League, og så giv os da Manchester City og Bayern München i stedet for Olympiakos og Anderlecht.

Ikke kun det amerikanske ejerskab har fået en ordentlig popularitetsbooster. Sabatini, som sidste sommer i manges øjne var en beskidt laziale, bliver nu anerkendendt som et geni. I år glæder vi til at se hvilke opdagelser, han har gjort. Sommerens helt store kup var naturligvis tredjevalget til midterforsvaret Davide Astori. På mindre end 24 timer skete der en gevaldig masse, og så skiftede Astori ikke længere til Lazio og en fast plads i startopstillingen, men til Roma og en fast plads i et rotationsprincip. Kan I huske, hvordan det var at være romanista over for laziofansene (nej, man møder dem ikke så tit) sidste sommer? Astori lod os grine af lazio fansene igen. Alt er, som det skal være.

Pludselig oplever vi en for romanisti ret ny følelse - tiltro. Tiltro til, og ikke bare håb om, at der faktisk er bedre tider i vente for os og for klubben. Vi tror ikke længere, at der kommer til at gå årtier, inden Rom igen skal paralyseres i en uge på grund af fejringer af et scudetto. Vi tror på, at fundamentet for Romas lysende fremtid nu lægges. Blandt andet lægges fundamentet (forhåbentlig) snart i Roms sydlige udkant ved Tor di Valle. På et lige nu gudsforladt sted ved motorringvejen GRA skal det nye stadion bygges. Det er lykkedes Roma at få det italienske politiske establishments støtte til at lave noget nyt. Når det er muligt, er alt muligt.

Presidente Pallotta og resten af Romas ledelse var sammen med Juventus det eneste tophold, der konsekvent modarbejde Carlo Tavecchios opstilling som leder af det italienske fodboldforbund, særligt efter Tavecchios noget upassende udtalelser om de bananspisende udlændinge, der spiller bold i Serie A.

Hvad der sidste sommer i bedste fald var uklart er nu ganske vist. Der er gang i et projekt i Roma, og vi er på vej i den helt rigtige retning. Retningen er i manges øjne lige nu så rigtig, at Roma bliver gjort til favoritter til at vinde lo scudetto næste år. Det nævnes både af mere eller mindre seriøse medier, samt af mere eller mindre seriøse personer rundt omkring. È l'anno buono - i år er det vores tur.

Og så har vi den igen, den romerske syge. Roma bliver gjort til favoritter over for et Juventushold, der sidste sæson fik over 100 points og desuden er sammenspillet over fire sæsoner. Juventus har mistet træneren hen over sommeren, men er det virkelig nok til at slette de 17 points forskel mellem klubberne fra sidste sæson? Ifølge den romerske opinion er det naturligvis mere end nok. Mere end de zebrastribede tyveknægtes trænerskifte skyldes optimismen den svært definerbare følelse af, at det er vores tur.

Efter to kampe med en flot sejr over Fiorentina og en noget mindre imponerende sejr over Empoli er folk og medierne allerede klar til denne sæsons duel mellem Roma og Juventus. Inden vi begynder at brokke os over, at vi måske ikke vinder mesterskabet i år, så lad os lige huske, hvor urealistisk denne situation var 26. maj 2013.

Artiklen er skrevet af Jonas Neivelt. Du kan læse Romersk sommer del 1 fra sidste år her: link.

6

3 kommentarer

Sofus
1910 indlæg.
d. 14/09/14 19:35

Så dejlig artikel, som beskriver perfekt hvordan det har været de sidste 15-16 måneder som Roma-fan. Fantastisk!

+1, hvis man kunne like 2 gange havde jeg gjort det


Tomas R
358 indlæg.
d. 15/09/14 12:27

F*ck hvor det river i en dår at finde en flybillet til næste hjemmekamp i enten chl eller Serie A efter at have læst det her.

Grazie, Jonas!

PS: Hvor længe er - eller var - du dernede i denne omgang?


Andreas
787 indlæg.
d. 15/09/14 17:01

Det klæder virkelig siden med den her slags indspark! Håber at endnu flere får lyst til at bidrage til siden med gode artikler og interessante blogge.Seneste Artikler

NYE EJERE: Hvad kan vi forvente?
(11/08/20) 5


Hvor ser du kampene henne?
(23/01/19) 2


Roma - Spal
(20/10/18) 31 0


Crotone - Roma
(18/03/18) 11 0


Roma v Sassuolo
(30/12/17) 0


Roma v Chelsea
(31/10/17) 20 0


Optakt: AS Roma - FC Internazionale
(26/08/17) 35 0


EdF: Ninja bliver - mangler 5 spillere
(10/07/17) 0


En moderne menneskehandler
(22/01/17) 1


Castan: Aldrig i Spallettis planer
(07/08/16) 3


Kontakt | Copyright 2003-2021 | Credits | Retningslinier | Roma Club Danimarca