Login
Glemt password Opret bruger

Paradokset i Rom

Kategori: Klubben

Skrevet d. 26/05/13 20:38 af asromadk

AS Roma har Totti. AS Roma har De Rossi. AS Roma er et, i teorien, storhold der formår at gøre det andre klubber ikke gør - at holde på deres stjerner. Men til hvilken pris - og er det i virkeligheden ikke bare en illusion at det i sandhed gavner?

Dette er overvejelser jeg tit har gjort mig. Idag under pokalfinalen, som i øvrigt var en langgaber af de helt store, især fra AS Romas side, måtte jeg endnu en gang slå det fast for mig selv. Roma er intet af hvad det giver sig selv ud for.
Der var ikke gået mere end fem minutter før jeg ville sætte et 70-20-10 CV (procentfordeling om udfald af resultat) i Lazios favør. Aldrig i livet ville Roma idag kunne slippe afsted med en sejr - og da slet ikke fortjent.

Følelser spænder ben for AS Roma, og AS Roma er i virkeligheden det diametralt modsatte af hvad folk udefra tror.

Tankerne om Totti og De Rossi indbyder til troen om sammenhold, holdånd, opofrelse samt det at ville ofre sin højre hånd for sin nærmest medspiller. Dette er i mine øjne en illusion.


Ser man på Lazios hold idag kontra Romas, er Lazio vinder af næsten samtlige kriterier for en god indsats, især som hold. De står sammen, har god indbyrdes forståelse og løber hele tiden de ekstra meter for hinanden. Roma-spillere løber for sig selv.

Dét er AS Romas problem. Paradokset - ingen ser i øjnene hvad det virkelig problem er. Det virkelige problem er ikke et målmandsdrop, en fejlaflevering, en venstre-back der kunne gøre det lidt bedre
- nej, problemet er manglende holdånd, sammenhold og opofrelse.

Paradokset som et overordnede problem, kører på sit ihvertfald tiende år i mine øjne. Der eksisterer i al sin simpelhed for tiden noget bedrag og manglende selverkendelse. Spiller for spiller og som hold. Dem der forventes noget af, leverer ganske enkelt ikke. Og her taler jeg ikke om, at Totti skal smide den op i krogen - tværtimod. Han skal gøre dem omkring sig bedre. Jeg snakker ikke om, at De Rossi skal søge rampelyset med vanvittige afleveringer der splitter modstanderholdet ad - tværtimod, jeg snakker om, at at han, som leder, ikke skal smide bolden væk.

Fun fact. Forestil jer et Nordsjælland-hold, hvor Stokholm smed bolden i fødderne på en en modstander 7 ud af 10 gange? Hvor lang tid ville det holde?

Selvom det kan opfattes som et hetz mod Totti og De Rossi, så er det faktisk blot en kærlig konstatering. Det er et indiskutabelt faktum, at de to spillere man forventer sig så meget af, i 8 ud af 10 kampe, ikke er og gør hvad der forventes af dem.

Havde AS Roma spillet basketball, havde holdet været fuld af spillere der evigt forsøger 3 point-skud fra midterlinjen - og to af disse har rent faktisk lov til det, og bliver hyldet for det.


Det er fuld forståeligt hvis man er Roma-fan, og somme tider føler sig rigtigt rigtigt træt. Træt af spillet, træt af holdet, træt af mentaliteten, ja, træt af det hele.

Og som jeg ser det, findes årsagen ganske enkelt i det jeg har valgt at kalde det romerske paradoks. AS Roma som klub, spiller for spiller, leder for leder, formår ikke at se realiteterne og virkeligeheden i øjnene - og befinder sig i en illusion.

Derfor står klubben i stampe. De spillere man forventer leverer stabilitet, modenhed, lederskab etc leverer det stik modsattte: uduelighed, egoisme, manglende lederskab - så sidder man i saksen som AS Roma pt gør, når man tilmeld ikke reagerer på det.


Jeg er faktisk slet ikke sur efter nederlaget idag. Jeg synes det var det rigtige hold på dagen der vandt.

Stof til omtanke er blot: hvilket hold i Rom, idag og over hele sæsonen er det, som i teorien burde udstråle sammenhold, lederskab og opofrelse - og hvilket hold er det i realiteten?


Som min tidligere træner Iørn Uldbjerg (tidligere FCK-motor) engang sagde,
"Hvis I alle sammen sørger for ikke at lave fejl hver især, så vinder vi - for så laver vi jo ingen fejl som hold".

Og gud hvor har han ret.


22 kommentarer


asromadk
3083 indlæg.
d. 26/05/13 21:31

Lidt i forlængelse.

Hvad er det præcist for en klubkultur man har? Det tror jeg ikke der er ét menneske i klubben der ved. Roma-kulturen bliver ved navne og stort ståhej. Hvor er konceptet og ihærdigheden.


AS Roma har efterhånden slået sig fast som moderne fodbolds helt store luftkastel. Utrolig sørgeligt.

[Rettet af: asromadk - 26/05/2013 - 21:32]


tdj89
837 indlæg.
d. 26/05/13 21:40

Hvis du gerne vil pille Totti af holdet, så kig tilbage på sidste sæson hvordan det gik.

Btw. Kan alle random brugere herinde smide ligegyldige artikler på forsiden?


mexes
1753 indlæg.
d. 26/05/13 23:07

Burde det ikke være et blogindlæg fremfor en nyhed?

Jeg er nu meget tilfreds med, at vi holdte på Totti, ved ikke med dig. Det samme med De Rossi, selvom han underpræsterer fortiden.

Jeg tror du kunne have sparet dig en del tid ved blot at se i øjnene, at vi simpelthen bare ikke er bedre på nuværende tidspunkt.

Vi skal have kvalitet ind, som kan løfte holdet og de andre spillere, samt erfaring til vores talenter.


59971Cools
471 indlæg.
d. 26/05/13 23:14

asromadk:
jeg antager din kommentar kun er baseret på i dag/ de seneste få kampe og ikke over hele sæsonen.
For Totti har været omend ikke den bedste, så en af vores klart bedste i denne sæson.
der er en grund til at en 36 årig bliver hyldet over hele italien og at landstræneren ikke udelukker et comeback?
Kig især 1. halvdel af sæsonen igennem igen, og sig mig så en gang til at totti ikke har sin berettigelse på dette hold.


chrfog
331 indlæg.
d. 27/05/13 00:19

Totti bliver kåret som efteråretsspiller i serie a og også marts(mener jeg). At han så har glemt, at han kan spille fodbold efter marts og frem til nu er vi enige om.
De Rossi har slet ikke leveret i denne sæson. Han var bænken meget under zeman, selv efter et udemærket EM. han passede dog ikke ind i taktikken og var derfor vraget hos zeman. Han har ikke rigtig ramt formen efter og jeg synes ofte, at han er en ulempe at have på banen, fremfor en spiller som bradley, som er virkelig inde i en god periode. Jeg er kæmpe fan af De rossi og elsker at han brænder for klubben, men han har bare ikke niveauet til at starte inde lige nu.

Jeg har et større problem med, at hver eneste gang pjanic eller lamela får bolden skal de drible 2-3 mand solo. der er masser af åbne spilmuligheder, men vælger at løbe hoved mod muren.


asromadk
3083 indlæg.
d. 27/05/13 00:30

Idag er det skrevet af affekt - men på ingen måde kun på baggrund af idag.Problemstillingen er nødvendigvis ikke èn ting. Det er ligesom det, jeg prøver at gøre klart. Der er mange ting, igennem mange år der har hobet sig op.

Det handler ikke om, at 'hvis bare man havde solgt Totti til Real Madrid for 10 år siden, så havde alt været godt. Det er slet ikke min pointe. Totti har trods alt holdt et vis niveau årene igennem - med hvad med De Rossi?

Det kan dog i mine øjne slet ikke kan diskuteres at Totti idag er, lad os kalde det, unyttig. Den mængde af kontinuerlige sejre man ønsker for at kunne være et stabilt holdt, får man bare ikke med Totti som omdrejningspunkt mere, desværre. Vi er igen lidt tilbage til Basket-metaforen. Totti er en vanvittig dygtig 3-point skytte- men han kan ikke ramme dem i hver kamp jo. Og kan et baskethold der er afhængig af kun at score 3-point vinde noget som helst? Ikke rigtig.


Hold der vinder, stabile hold, har ikke centrale spillere med så mange boldtab/forkerte pasninger som AS Roma har i Totti/DDR.


De to spillere som bør gå absolut forrest spillemæssigt på banen, de gør det ikke. Og det er bare meget mærkeligt synes jeg.


Totti har været en af de bedste den her sæson - jeg er enig. Men han burde have været endnu bedre - især burde han gøre sit hold, sine medspillere bedre. Fx idag.
Totti ofrer sig ikke som jeg ser det. Han vil selv. Tæl hvor mange gange han stopper omstillinger for at trække sit frispark, istedet for tage skraldet fra tacklingen, sende bolden videre og få fordelen, en farlig omstilling og måske et mål. Når jeg ser kampene, får jeg nogle gange indtrykket af, at Totti ikke kan unde hans medspillere spotlight. Ligelede DDR der ikke kan få sin selvforståelse til at stemme overens med den mere usynlige 'skraldemands' rolle han måske i højere grad helt automatisk burde agere.

Jeg siger ikke man nødvendigvis mangler hjerte og gode intentioner for AS Roma - men der mangler til gengæld, at man ser indad og sørger for at præstere det bedste for holdets skyld.


Det svarer til, at United blev ved og ved med at bruge Giggs som fast starter på kanten i en flad 4-4-2 samt Scholes som boks til boks spiller - og samtidig så undrede sig over, at resultaterne ikke kom af sig selv.Totti har haft en fantastisk sæson, men synes tiden er kommet til at han bør overveje hvad hans rolle skal være.

De Rossi synes jeg man skal skille sig af med - han har hjertet med sig, det betvivler jeg ikke, men han formår simpelthen ikke at omsætte det til hvad der kræves = et stabilt niveau som en der går forrest - det kan jeg umuligt være den eneste der synes at kunne se kamp efter kamp.

[Rettet af: asromadk - 27/05/2013 - 00:38]


Don-Emilio
1677 indlæg.
d. 27/05/13 05:51

Spørgsmålet er om Zeman var så skævt på den som det hele ser ud nu? De Rossi på bænken? Tja kan godt forsvares. Som andre siger, har han set Pirlo hver gang han kiggede i spejlet(derfor fuldskægget måske), lige siden slutrunden. Pirlo rammer 7/10 gange, De Rossi rammer 1/20 gange. Og det giver alt for mange tab som andre nævner. Samtlige centrale forsvarsspillere fra CL finalen ramte de lange tværafleveringer bedre end De Rossi, på mindre plads. Siger vist alt.


Totti spillede jo rigtigt godt under Zeman, hvor vi havde et angreb. Det er klart at han ikke kan gøre det ligeså godt når han skal ned mellem Burdisso og Castan og hente bolden for at bringe den frem. Det har han ikke speed og agility nok til længere. Han bliver altså brugt på en helt forkert måde som jeg ser det.

Mod Lazio skulle enten Lamela eller Destro forsøge at drible 4 Laziospillere af i hver omstillingssituation. Det var taktikken. Langt de fleste gange kommer der ikke folk med frem. Altså falder den igen tilbage på Andreazzoli.

Jeg mener altså at det meste af den elendige præstation igår kan tilskrives elendig taktik og forkert brug af spillere! Jeg mener derfor ikke at Andreazzoli skal fortsætte som træner!


asromadk
3083 indlæg.
d. 27/05/13 10:17

Helt bestemt. Andreazzoli er god, jeg kan godt lide ham - men han har tydeligvis begrænsede evner, det har man kunne se, da 'euforien' efter et trænerskifte har fået lagt sig. For spørgsmålet er, om vi ikke spillede godt de første mange kampe under AA som følge af den effekt det havde på spillerne at skifte træner.

Det var et wake-upcall, spillere der ikke havde lignet sultne spillere, så pludselig ud som om, de vidste at de for alt i verden skulle vinde.


Nu er man tilbage i den magelige tendens, hvor alle prøver og prøver ting forgæves, egoisme, og man har alt alt for gode ideer - istedet for bare at gøre det der kræves, se indad og sørge for at man ikke laver fejl.

[Rettet af: asromadk - 27/05/2013 - 12:20]


BOversoe
74 indlæg.
d. 27/05/13 14:10

Du kommer frem til nogle gode pointer, men jeg synes nu dine mellemregninger undervejs er forkerte.
Hvis vi tager fat i Totti som det første. Totti har spillet en ganske fremragende sæson i år, men til tider med store udfald. Det skal der være plads til fra en spiller i hans alder, på hans position og så sandelig også når man spiller det spil som han gør. Totti har altid været en spiller som falder igennem en gang i mellem fordi han spiller så risikabelt som han gør, med driblinger og spektakulære afleveringer - sådan er det at spille med en mand med gammeldags 10'er egenskaber. Men derudover snakker du om at han skulle gøre spillerne omkring sig bedre for på den måde at styrke holdet. At tænke sådan er altså en ren utopisk tankegang. Totti kan nemlig netop ikke gøre spillerne omkring sig bedre end de er. For at Totti skal spille en god kamp skal holdet, som du jo faktisk også selv siger, også spille en god kamp. Totti kan få sine holdkammerater til at se godt ud, men kun hvis de også spiller op til deres bedste, for på den måde at få Totti til at spille godt. Nok er manden en leder og en mand der går forrest, men du kan altså ikke forvente dig at han smider omkring sig med smukke afleveringer, hvis han skal ned og banen at hente den igen og igen, eller hvis hans holdkammerater ikke tager de rigtige løb. Det er for nemt at lade skylden strande ved Totti, i stedet for at analysere videre på hvad medspillerne gør. I mine øjne er der ikke for meget ansvar på Tottis skuldre, men der er for mange der ikke giver resten af holdet ansvar nok.

De Rossi er en svær størrelse. Han er uden tvivl en af de bedste spillere i verden på sin plads. Det har flere sæsoner, slutrunde og alle de transferrygter og kærlighedserklæringer der er blæst omkring ham over årene vist. Ingen af os ved hvad han bringer til holdkammeraterne inde på banen - han kan sagtens gå mere forrest end hvad hans spil viser, ved at bringe ro og overblik til de mange unge spillere vi har i klubben. Han har haft en rigtig ringe sæson, hvilket nok stadigvæk skal findes i et langt EM og en træner han ikke kunne fungere sammen med. Men vi har brug for ham, og han skal nok komme til at vise sit værd. Problemet med De Rossi er at folk tit vil gøre ham til en mere firkantet fodboldspiller end hvad han egentlig er. Han er ikke nogen Pirlo som kan strø omkring sig med smukke afleveringer - men han er på ingen måde nogen ringe pasningsspiller - hvilket man kunne se for Italien under det netop overståede EM, hvor han tit smed omkring sig med flotte bolde - Men han er ikke playmaker af den grund, og den rolle har han forstået på landsholdet, hvor bolden ofte bliver smidt videre til Pirlo. Men han er altså heller ikke bare en skraldemand til midtbanen. Han er en dygtig tackler, men han er ingen markeringsspiller, og han formår ikke - såsom en C. Poulsen for at bringe en sammenligning - at dække af helt ned til midtforsvaret for at blive sidste mand i en bagkæde.
Så i mit svar på De Rossi er at vi også skal finde en træner som forstår at bruge ham, og ikke bare smide ham ind i en kasse, hvor han ikke har evnerne til at udfylde jobbet. Hellere lave en taktik hvor man udnytter ham.


asromadk
3083 indlæg.
d. 27/05/13 17:01

@BOversoe.


Først og fremmest, tusind tak for et fantastisk indlæg og tilgang til det herinde. Du kommer med seriøse, saglige begrundelser, istedet for at bruge din energi på, at jeg har fået 'Indlægget' igennem som en artikel (hvilket jeg i øvrigt mere det er).


On topic: Jeg giver dig jo så evindelig ret. Og det er netop dér man tit strander synes jeg, dér hvor tingene går i hårdknude - for hvad er det der skal ske? Jeg mener det er for nemt at betegne det som at 'man ikke har haft den rigtige træner.' Det fjerner trods alt for meget ansvar fra spillernes skuldre til mig.

Nu har det efterhånden stået på i adskillige år, med adskillige trænere - og det er her mine tanker igen opstår.

--> Spiller folk for holdet eller dem selv? Indordner folk sig den overordnede ide, holdet, eller går alle i deres egen lille osteklokke og venter på tingene omkring dem er som de selv vil have det?

For det er en seriøs 'deffekt' hos en spiller, hvis man kun formår at arbejde sammen med 1 ud af 10 trænere - og det er på ingen måde det jeg forbinder med en god, klassespiller.

Det kan lyde som om jeg har det korrekte svar på alle Romas problemer, og at de ligger ved Totti og De Rossi. Det er dog ikke helt sådan det er - men den funktion de udfylder, er roden til, at AS Roma sådan set har svært ved at få gang i en seriøs udvikling. For når de to ikke agerer på banen som de bør, så tager holdet omkring dem ved lære. Jeg synes faktisk jeg så Totti tendenser igår mod Lazio hos Destro - og han plejer endda at arbejde sten-hårdt for sagerne. Nu var det som om, at han kiggede på Totti, ubevidst tænkte, "Når Totti brokker sig.. Når Totti gør sådan - så er det sådan vi gør her". Istedet for at knokle videre og fokusere på at ramme sin aflevering næste gang.

Alt det rod på trænerposten spiller bestemt ind, og løsningen er at få skabt noget stabilitet og kontinuitet. Det har de fleste af os herinde trods alt været enige om i lang tid.

Men jeg frygter lidt, at det ikke kommer til at ske. For en træner der tænker out of the box- som det kræves - kommer simpelthen i for megen modvind - og hele klubben modarbejder således fremgang nogle gange i mine øjne.
Jeg frygter, at det bliver svært ved at rejse klubben før den ligger i seriøse ruiner således at man kan bygge op helt fra bunden.

Jeg håber at man får hentet Allegri. For han er i mine øjne den eneste seriøse kandidat til at få hentet en træner, som via at have enorm tillid hos Baldini og co, vil kunne stå for presset - og forhåbentlig komme ud på den anden side, hvor fans etc. så pludselig kan se meningen med det hele. Og rent faktisk få sat nogle planer igang for AS Roma der rækker lidt længere end 5 mdr.[Rettet af: asromadk - 27/05/2013 - 17:05]


tdj89
837 indlæg.
d. 28/05/13 15:26

Du kommer med seriøse, saglige begrundelser, istedet for at bruge din energi på, at jeg har fået Indlægget' igennem som en artikel (hvilket jeg i øvrigt mere det er).


Dette har aldrig været en artikel. Det er tåkrummende pinligt at du mener det.
Evt google "hvad er en artikel"


asromadk
3083 indlæg.
d. 28/05/13 15:51

Det fint tdj89 :)

Simpelthen genialt at have ondt i røven på et AS Roma fansite. Fantastisk!

[Rettet af: asromadk - 28/05/2013 - 16:00]


Daniele16
175 indlæg.
d. 28/05/13 16:20

Og hvad så om det kommer ud af en "artikel", det kan sgu da være lige meget.. Utroligt folk skal hate! Så barnligt!!


tdj89
837 indlæg.
d. 28/05/13 18:22

Det er ok, asromadk. Men lad det ikke gentage sig igen :--)


asromadk
3083 indlæg.
d. 28/05/13 18:28

Glæder mig til at se dig bidrage lidt til siden ;)


tdj89
837 indlæg.
d. 28/05/13 18:36

Skal gøre mit bedste :--) Hvis der er en der vil vise mig, hvordan man gør basale ting, som at opdatere stillingen på forsiden, så gør jeg gerne det. Runde 35 er lidt tid siden efterhånden.

Men jeg kan garantere dig, at du ikke vil se min subjektive holdning klistret over hele forsiden. Heller ikke forklædt som en artikel.


asromadk
3083 indlæg.
d. 28/05/13 19:08

Ja - det kunne da være du kunne få dig en tjans dér.

Nej, og det er fint - så skal jeg nok stå for det du kalder at,

"klistre sin subjektive holdning forklædt som en artikel ud over hele forsiden".Nå, men det er ligemeget. Jeg skal nok huske at være lidt mere striks i begrebsapparatet hvis det kan få dig til at sove trygt om natten.[Rettet af: asromadk - 28/05/2013 - 19:11]


tdj89
837 indlæg.
d. 28/05/13 19:13

Det lyder godt.

Det er fint at du viser engagement her på siden. Men please, tag dette råd til dig.
Kvalitet frem for kvantitet


asromadk
3083 indlæg.
d. 28/05/13 19:15

Ej stop dig selv, please.


Xedem
551 indlæg.
d. 28/05/13 21:14

Barnlige mennesker er der nok af!

Synes det var en udemærket læsning asromadk, selvom jeg ikke er enig i særlig meget af det, synes jeg det er et fint opslag. Jeg synes ihvertfald man kan sige at der mangler noget arbejdsvilje på banen i en del kampe, så der vil jeg give dig ret, men om det skyldes en ophobning af problemer, tør jeg ikke tro på.

Jeg er stærkt uenig i din mening om Totti, selvom han er langsom har han stadig en så god teknik, at fart ikke betyder noget, at han falder ud en gang imellem, må man kunne forvente af en så gammel herrer som Totti nu er. :-)

[Rettet af: Xedem - 28/05/2013 - 21:14]


asromadk
3083 indlæg.
d. 28/05/13 22:15

Hvis jeg zoomer ud, så ved jeg egentlig også godt, at det Totti har leveret set over 34 kampe - det er mere end godkendt fra en mand på 36. Men stadig. Jeg mangler et eller andet. Jeg ved ikke hvad det er.

Måske er det fordi, når han mister 20 procent pga. alderen (hvad han kan præstere individuelt), så forventer jeg måske at se en stigning på 20 procent i de ting jeg er inde på. Rutinen, lederskabet, blikket for de andre - at han samler holdet og ikke sætter sig selv så meget i fokus når det ikke lige kører.

Men når dåbsattesten siger 1976 så er der nok ikke noget at sige til han hænger fysisk somme tider, desværre.


Frankie
30 indlæg.
d. 29/05/13 17:59

Please fjern dette indslag fra forsiden og lig det under forum. Jeg kommer ind på denne side for at læse rygter/nyheder om det kære roma hold som vi alle elsker. Hvis jeg vil læse denne slags "artikler", går jeg ind under forum og finder den, blandt alt det andet ævl som står derinde.

Fint nok, folk har forskellige meninger. Derfor skal det stadig ikke ligge på forsiden.

Totti & DDR <3
Lad du DDR komme i omdrejninger igen og giv ham lov til at vise sit værd, og lad Totti spille på det hold som han forfanden har gjort sig fortjent til, både over hele karrieren, men bestemt også i løbet af den sidste sæson. DDR & Totti er ikke problemet i mine øjne. Sabatini og Baldinis indkøb er problemet. Hvor er rutinen? Lad os nu få noget ind på holdet vi ved kan præstere, og mindre argentinere på 16 år.


Seneste Artikler

Hvor ser du kampene henne?
(23/01/19) 2


Roma - Spal
(20/10/18) 31 0


Crotone - Roma
(18/03/18) 11 0


Roma v Sassuolo
(30/12/17) 0


Roma v Chelsea
(31/10/17) 20 0


Optakt: AS Roma - FC Internazionale
(26/08/17) 35 0


EdF: Ninja bliver - mangler 5 spillere
(10/07/17) 0


En moderne menneskehandler
(22/01/17) 1


Castan: Aldrig i Spallettis planer
(07/08/16) 3


Referat af RCD Generalforsamling 2016
(31/07/16) 0


Kontakt | Copyright 2003-2019 | Credits | Retningslinier | Roma Club Danimarca